31 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Η αρχή μιας χρυσής εποχής (vid)

Συνεχίζοντας την αναδρομή στις ένδοξες ιστορίες του παρελθόντος του, ο Πανθηναϊκός, έφτασε αισίως και στο 1999 και την αρχή της συνεργασίας του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που σηματοδότησε την ανάδειξη του κλαμπ σε ένα από τα πλέον πετυχημένα στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. 

Το καλοκαίρι του 1999 ο Παναθηναϊκός ήταν νταμπλούχος Ελλάδας, ωστόσο, οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος, είδαν στο πρόσωπο του Ομπράντοβιτς το κάτι παραπάνω, που θα άλλαζε επίπεδο στην ομάδα, εκτός των στενών ορίων της Ελλάδας και κινήθηκαν αποτελεσματικά για την απόκτησή του. 

Ο Ζοτς είχε ήδη διαπιστευτήρια στα χέρια του, αφού είχε καταφέρει να οδηγήσει τρεις ομάδας (Παρτιζάν, Μπανταλόνα, Ρεάλ Μαδρίτης) στην κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. 

Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, για αυτό τα αδέρφια Γιαννακόπουλου προχώρησαν και στην απόκτηση των Όντετ Κάτας, Γιάσμιν Ρέπεσα και Τζόνι Ρότζερς, οι οποίοι πλαισίωσαν ιδανικά τους ήδη υπάρχοντες Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Φραγκίσκο Αλβέρτη, Νάντο Τζεντίλε, Μίχαελ Κοχ και Αντώνη Φώτση

Στην πρώτη του κιόλας χρονιά στον πάγκο του «τριφυλλιού», η ομάδα έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης, επικρατώντας της Μακάμπι Τελ Αβίβ στον τελικό της Θεσσαλονίκης. 

Στα 13 χρόνια που πορεύτηκαν συνολικά μαζί, ο απολογισμός είναι 4 κατακτήσεις Euroleague, 11 Πρωταθλήματα Ελλάδος και 7 Κύπελλα Ελλάδος, ενώ η αγάπη και η ευγνωμοσύνη του «πράσινου» κόσμου προς το πρόσωπο του Σέρβου τεχνικού είναι παντοτινή. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ