19.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Η «Αρκούδα»… βρυχάται ξανά! (vid+pics)

Μετά τη συμμετοχή στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης το 2017, η Ρωσία βρίσκεται ξανά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον πρόεδρο Αντρέι Κιριλένκο και τον... παλιό Βιτάλι Φριτζόν να νιώθουν τη δικαίωση για την χώρα τους.

Τα τελευταία χρόνια, η Εθνική Ρωσίας ήταν μάλλον απαξιωμένη. Μετά το Μουντομπάσκετ του 2010, τίποτα δεν πήγαινε καλά, για μία ομάδα, που το 2007 είχε «σοκάρει» την Ισπανία μέσα στο ίδιο της το σπίτι και κέρδισε το πρωτάθλημα Ευρώπης, σε ένα από τα μεγαλύτερα έπη, που έχουν γραφεί ποτέ.

Η «Αρκούδα», λοιπόν, είναι ξανά παρούσα. Αφού προκρίθηκε στους «4» του περασμένου Ευρωμπάσκετ, αποκλείοντας μάλιστα στο δρόμο τη δική μας Εθνική με τον Αλεξέι Σβεντ απόλυτο ηγέτη, τώρα πήρε τη δική της θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, «καθαρίζοντας» την πρόκριση απέναντι στην Φινλανδία την τελευταία αγωνιστική, με 91-76. Το «τρίο» των Βοροντσέβιτς, Φριτζόν και Κβοστόφ, ήταν αυτό που τελείωσε την υπόθεση πρόκρισης, με το δεύτερο να τονίζει ότι «μας αρέσουν... οι μπελάδες και να κάνουμε από εκεί μια ολική επαναφορά», μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της FIBA, αναφερόμενος στην πρόκριση της ομάδας του.

Αυτός, όμως, που φάνηκε να το πανηγυρίζει περισσότερο, είναι ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ένας εκ των κορυφαίων παικτών όλων των εποχών στο ρωσικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο Αντρέι Κιριλένκο. Ο ίδιος, είχε να βιώσει Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική Ρωσίας από το 2000, όταν και ήταν 21 ετών κι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της εποχής. «Έπαιξα μόνο το 2000 σε Παγκόσμιο Κύπελλο και η ομάδα δεν τα είχε καταφέρει από το 2010. Είμαι σίγουρος, ότι είμαστε στις 32 καλύτερες ομάδες και είμαι χαρούμενος, που θα παλέψουμε ξανά για μετάλλια και για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020», είπε ο «ΑΚ47», βάζοντας ψηλά τον πήχη, αλλά αναγνωρίζοντάς το και προσθέτοντας πως «δεν φαινόμαστε φαβορί για το Μουντομπάσκετ, αλλά σας θυμίζω, ότι το 2017 στο Ευρωμπάσκετ όλοι μας αμφισβητούσαν πάρα πολύ, δεν πίστευαν πως θα φτάσουμε στα νοκ άουτ».

Όσον αφορά τους παίκτες; Ο Κιριλένκο στάθηκε πρώτα στον Ντμίτρι Κουλάγκιν, αναφέροντας ότι «για όλους μας, ακόμη και για μένα, θεωρώ ότι ήταν μια αποκάλυψη αυτών των προκριματικών», για να επεκταθεί στους Βοροντσέβιτς και Κβοστόφ με τα εξής λόγια: «Είναι ο κινητήριος μοχλός της ομάδας. Δεν εκπλήσσομαι, φυσικά, με τις εμφανίσεις τους, γιατί τους ξέρω πολύ καλά. Είμαι, απλά, χαρούμενος που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ