16.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η απόφαση Σπανούλη…χθές

Είναι σίγουρα πρωτόγνωρο (πέρυσι είχε διακοπεί βίαια η σεζόν σε όλα τα επίπεδα) αυτό που νοιώθουν από χθες προπονητές και παίκτες του Ολυμπιακού.
Από 10 Απριλίου (και με ωραίο καιρό) καλοκαίρι, πριν καν μπει η Μεγάλη Εβδομάδα !
Ναι είναι πολύ άσχημο (οι Ερυθρόλευκοι είχαν αυτοεξοριστεί όμως από την Α1) το συναίσθημα, όμως τη συγκεκριμένη χρονιά δείχνει σαν ένα μεγάλο δώρο για τους Ερυθρόλευκους.
Που δεν θέλουν (και δεν πρέπει για την ιστορία του ίδιου του παίκτη πρώτα απ’ όλα) να δουν να σέρνεται μια...Σπανουλιάδα.
Η απόφαση του (αλλά και για τον) Βασίλη Σπανούλη, πρέπει να παρθεί...χθες.
Ταπεινή μας άποψη, να είχε ήδη συμφωνηθεί το νέο κεφάλαιο (συνεχίζει η αποχωρεί με τιμές και με μια θέση στην ομάδα) στην μυθική καριέρα ενός εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Ακόμα και να ήταν όλοι στο πάνελ (διοίκηση, προπονητής και παίκτης) και να ανακοινώσουν από κοινού την απόφαση.
Το συγκεκριμένο θέμα για τον σύλλογο του Πειραιά δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να συρθεί για μέρες, ούτε καν για ώρες θα λέγαμε αλλά κάτι τέτοιο ακούγεται ως αδύνατον.
Στο χθεσινό φινάλε της σεζόν, ήταν κάτι παραπάνω ξεκάθαρο από το τι θέλουν οι δύο βασικοί πυλώνες της ομάδας, ο προπονητής και ο εμβληματικός αρχηγός.
«Ναι είναι κρίμα να σταματήσει ο Σπανούλης σε ματς σε άδειο γήπεδο, αλλά αν έχουμε Covid-19 για άλλα πέντε χρόνια, θα σταματήσει στα 45; Αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται standing ovation, εννοείται, αλλά το μπάσκετ δεν είναι τόσο απλό, όλοι εσείς και οι φίλαθλοι το βλέπετε συναισθηματικά, εγώ θα το δω ρεαλιστικά, είμαι υποχρεωμένος, γιατί εμένα θα κράζετε μετά όλη τη χρονιά» τόνισε στον επίλογό του στη (μεγαλύτερη σε διάρκεια όλης της χρονιάς, σχεδόν μισής ώρας !) συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας που σκεπτόμενος ρεαλιστικά είναι φανερό ότι έχει πάρει την απόφασή του (και πιθανότατα θα την εισηγηθεί έτσι ακριβώς και στους αδελφούς Αγγελόπουλους).
Την ίδια στιγμή έξω από το ΣΕΦ, κάποιοι φίλοι των Ερυθρολεύκων περίμεναν τον Kill Bill για να τον αποθεώσουν αλλά κυρίως για να τον ρωτήσουν: «Βασίλη τι θα γίνει ; Τι σκέφτεσαι ;».
Ο ίδιος χαμογέλασε, εξέφρασε καθαρά αυτό που θέλει (να συνεχίσει τουλάχιστον άλλη μια χρονιά) αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν εξαρτάται ουσιαστικά από αυτόν.
Εδώ έρχεται και ο λόγος (ο βασικότερος) στη διοίκηση που πρέπει να πάρει την απόφαση συνυπολογίζοντας τα πάντα.
Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι θα πρέπει να βρεθούν ταυτόχρονα σε ένα γραφείο με τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Μπαρτζώκα και να μιλήσουν με απόλυτη ειλικρίνεια και με το σεβασμό που χαρακτηρίζει τις περισσότερες μεταξύ τους σχέσεις όλα αυτά τα χρόνια.
Ακόμα και να πει ο κόουτς γιατί (ρεαλιστικά σκεπτόμενος όπως είπε σωστά) περισσότερο δεν τον υπολογίζει για το ρόστερ της νέας χρονιάς.
Ακόμα και να πει ο αρχηγός, τι είναι διατεθειμένος να δεχτεί προκειμένου να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του (όπως εξελίχθηκε σε βάθος χρόνου) με καλύτερες συνθήκες και για τον ίδιο αγωνιστικά αλλά και εκτός γηπέδου.

Η περίπτωση του Γιώργου Πρίντεζη είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση και έτσι αντιμετωπίζεται με πρώτον τον κόουτς Μπαρτζώκα να ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα.
Ο Γιώργος θα παίζει και του χρόνου και δεν πρόκειται να χαλάσει μια συμφωνία στο οικονομικό για παράδειγμα.
Το ιδανικό σενάριο δείχνει - περισσότερο σε συναισθηματικό επίπεδο είναι αλήθεια – να είναι οι δύο εμβληματικοί αρχηγοί να αποχωρούν παρέα του χρόνου και εν μέσω αποθέωσης έστω από τον κόσμο που λογικά θα επιτρέπεται (σε ένα βαθμό) να βρίσκεται στο γήπεδο σε ένα χρόνο από σήμερα.
Υ.Γ. Ότι η χρονιά είναι αποτυχημένη (προσέξτε όχι χαμένη, γιατί υπήρχαν κέρδη) δεν τίθεται και μπράβο στον κόουτς Μπαρτζώκα που πήρε πάνω του όλη την ευθύνη. Είναι ο βασικός υπεύθυνος. Όμως ας σκεφτούν και κάποιοι παίκτες (ξέρουν πρώτοι ποιοί είναι) εάν τελικά κρύφτηκαν ή όχι πίσω από τα λάθη του κόουτς. Γιατί αν το έκαναν, αυτό δεν τους τιμά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ