23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η απουσία του Σπανούλη έκανε καλό στον Ολυμπιακό !

Μπορεί να ακούγεται αιρετικό αλλά η απουσία του Βασίλη Σπανούλη έκανε καλό στον Ολυμπιακό !

Πρώτα απ΄όλα το σημαντικότερο είναι ότι ο αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδος, δεδομένου ότι ταλαιπωρείται από αμυγδαλίτιδα (συνδυασμένη με υψηλό πυρετό) ήταν καλό που δεν ταλαιπωρήθηκε έστω να ανέβει στο ΟΑΚΑ και να είναι στην αποστολή.

 Κάτι τέτοιο είναι δεδομένο ότι θα επιβάρυνε την κατάστασή του λίγες μέρες πριν τον πιο κομβικό τελικό της Κυριακής που για τους Ερυθρόλευκους είναι σαφώς πιο κρίσιμος από αυτόν που έχασαν στο ΟΑΚΑ.

Δεδομένου λοιπόν ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα έλειπε (και έγινε γνωστό στην ομάδα λίγες ώρες πριν το παιχνίδι) έβγαλε αυθόρμητα μπροστά περισσότερο τους υπόλοιπους παίκτες που ήταν σχεδόν άφαντοι την Κυριακή στον πρώτο τελικό. 

Εκεί που φανερά αγχωμένοι, είχαν πολλές φορές στο πίσω μέρος του μυαλού τους το ότι στα δύσκολα έχουμε ασπίδα μας τον αρχηγό που πράγματι "καθάρισε τη μπουγάδα".

Εδώ ο αρχηγός απουσίαζε και ο Ερικ Γκρίν σε ένα πολύ πιο εχθρικό περιβάλλον για αυτόν έπρεπε να είναι πολύ πιο συγκεντρωμένος από το 1/9 (0/5 διπ., 1/4 τρ.) σουτ του πρώτου τελικού. Πράγματι με 5/5 τρίποντα μέχρι το 38' και συνολικά 7/11 σούτ και 21 πόντους κράτησε την ομάδα του επιθετικά ως το φινάλε.

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν απίστευτα συγκεντρωμένος κοντά στο καλάθι τελειώνοντας όλες τις φάσεις (5/5) αλλά και στην άμυνα, απλά τα χάλασε λίγο στα τρίποντα. Περιόρισε πάντως πολύ περισσότερο τον κακό δαίμονα της ομάδας του στα ντέρμπι αιωνίων (Ρίβερς) που έμεινε μετά από καιρό σε ντέρμπι σε μονοψήφιο αριθμό πόντων.

Ο Γιώργος Πρίντεζης μπορεί να ήταν και πάλι άστοχος αλλά πήρε προσπάθειες και ήταν μάχιμος μέχρι το φινάλε. Απλά χρειάζεται να τελειώσει περισσότερες φάσεις.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης που πέρασε και δεν ακούμπησε στον πρώτο τελικό, έδωσε λύσεις με 3/4 σουτ και καθαρό μυαλό, ενώ ο Βαγγέλης Μάντζαρης μοίρασε 6 ασίστ και σημείωσε 9 πόντους παίζοντας με απίστευτη συγκέντρωση παρά την ασφυκτική πίεση των αντιπάλων.

Οσο για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, αμυντικά τουλάχιστον ήταν ακόμα καλύτερος από ότι πριν λίγες μέρες.

Σαφώς και όλοι στον Πειραιά προτιμούν (και είναι απόλυτα κατανοητό) να παίζει πάντα ο Σπανούλης, αλλά εάν οι συμπαίκτες του μπουν την Κυριακή στο γήπεδο σαν να πρόκειται να απουσιάσει και πάλι ο αρχηγός, θα έχουν κάνει το μεγαλύτερο βήμα για το 2-1 

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ