23.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η απονομή και τα ξεχωριστά ρεκόρ του Λεμπρόν (vids)

Οι Λος Άντζελες Λέικερς κατέκτησαν τον τίτλο στο ΝΒΑ ύστερα από δέκα χρόνια κι έφθασαν στις 17 κατακτήσεις, όσες έχουν και οι Μπόστον Σέλτικς.

Με την ανάδειξή του σε πολυτιμότερο παίκτη των τελικών ο Λεμπρόν Τζέιμς έγινε ο πρώτος που κατέκτησε το βραβείο με τρεις διαφορετικές ομάδες, τους Μαϊάμι Χιτ (2012 και 2013), τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (2016) και τώρα τους Καλιφορνέζους. Αυτή, μάλιστα, ήταν η τέταρτη φορά που αναδείχθηκε MVP και βρίσκεται δεύτερος στη σχετική λίστα, πίσω μόνο από το Μάικλ Τζόρνταν με έξι κατακτήσεις, ενώ από τρεις έχουν οι Τιμ Ντάνκαν, Μάτζικ Τζόνσον και Σακίλ Ο’ Νιλ.

https://www.youtube.com/watch?v=pRNpfRXPeLo

Παράλληλα, ο 35άχρονος φόργουορντ και ο Ντάνι Γκριν (2014 Σαν Αντόνιο Σπερς, 2019 Τορόντο Ράπτορς) μπήκαν σε ένα κλειστό κλαμπ με τους παίκτες που έχουν πανηγυρίσει τον τίτλο του πρωταθλητή με τρεις διαφορετικές ομάδες. Είχαν προηγηθεί οι Ρόμπερτ Χόρι (εφτά πρωταθλήματα με τους Χιούστον Ρόκετς, Λος Άντζελες Λέικερς και Σαν Αντόνιο Σπερς) και Τζον Σάλεϊ (τέσσερα πρωταθλήματα με τους Ντιτρόιτ Πίστονς, Σικάγο Μπουλς και Λος Άντζελες Λέικερς).

https://www.youtube.com/watch?v=ZYu5c15oIBM

Επίσης, ο Λεμπρόν Τζέιμς διεύρυνε το ρεκόρ του με 260 πλέον συμμετοχές σε αγώνες πλέι οφ, ενώ με το triple double που κατέγραψε απέναντι στους Μαϊάμι Χιτ έφθασε τα έντεκα σε τελικούς, με το δεύτερο Μάτζικ Τζόνσον να έχει οκτώ.

https://www.youtube.com/watch?v=_xrcIyrxgm4

Ο Ραζόν Ρόντο, από την πλευρά του, έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του «μαγικού κόσμου» που κατέκτησε τον τίτλο τόσο με τους Μπόστον Σέλτικς (2008) όσο και με τους Λος Άντζελες Λέικερς. Ο πρώτος ήταν ο Κλάιντ Λόβλετ, που το 1954 αναδείχθηκε πρωταθλητές με τους «λιμνανθρωπους», που τότε είχαν έδρα τη Μινεάπολη, επιτυχία που επανέλαβε δις με τους «Κέλτες» (1962 και 1964).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ