25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Η απογοήτευση του Ντόντσιτς

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σλοβενία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 και ο Λούκα Ντόντσιτς δεν έκρυψε την απογοήτευσή του.

Ο 19χρονος γκαρντ των Ντάλας Μάβερικς, που έλαμψε στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, δεν θα βρίσκεται στα παρκέ της Κίνας το προσεχές καλοκαίρι (31/08-15/09), μετά την αδυναμία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στα τελικά μέσω των προκριματικών. Ο ίδιος δεν έκρυψε την απογοήτευσή του μιλώντας στην εφημερίδα «New York Times», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είμαι τόσο απογοητευμένος. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Έπρεπε να παίξουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι σκληρό να είσαι πρωταθλητής Ευρώπης και να μην είσαι στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν γνωρίζω γιατί άλλαξαν το σύστημα διεξαγωγής».

Ο Σλοβένος διεθνής δεν συμμετείχε σε ούτε μία αναμέτρηση των προκριματικών, είτε λόγω ξεκούρασης μετά τη «γεμάτη» χρονιά που είχε με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη μετέπειτα επιλογή του στο ντραφτ του ΝΒΑ είτε εξαιτίας των υποχρεώσεών του πέρυσι στην Ευρωλίγκα με τη «βασίλισσα» και φέτος στα αμερικανικά παρκέ με τους «Τεξανούς». Ήταν στην προεπιλογή για το τρίτο «παράθυρο», για τα εντός έδρα ματς με την Ισπανία και το Μαυροβούνιο, αλλά εν τέλει προτίμησε να μην αγωνιστεί.

Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, πως δεν πρόκειται να φορέσει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο. «Εάν δεν έχω τραυματισμούς, θα παίξω. Θέλω να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο επόμενο Ευρωμπάσκετ και στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλω να είμαι διαθέσιμος για την εθνική ομάδα», συμπλήρωσε στην αμερικανική εφημερίδα ο Λούκα Ντόντσιτς, ενώ για τους φιλάθλους της Σλοβενίας και την εξίσου μεγάλη απογοήτευσή τους αρκέστηκε να δηλώσει: «Είδατε τον τελικό στην Κωνσταντινούπολη. Ζουν για εμάς…».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ