18.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η απάντηση του Γκρίφιν «σταυροδρόμι» για τον ΠΑΟΚ (vid)

Εν συγκρίσει με τις περισσότερες ομάδες της Basket League, ο ΠΑΟΚ έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό τη διαδικασία δημιουργίας του ρόστερ του. Έχει όμως ακόμη αρκετό δρόμο να διανύσει, αφού εκτός των άλλων, θα πρέπει να καλύψει τρεις θέσεις παικτών που στο θεωρητικό οργανόγραμμα λογίζονται ως βασικοί. Στο «1», στο «4» και στο «5».

 


Για τον ΠΑΟΚ της νέας σεζόν άρα και για τον σχεδιασμό του καλοκαιριού, θεωρείται κομβική η συμφωνία με τον Μάλκολμ Γκρίφιν. Κρατώντας τον έμπειρο Αμερικανό, μετά από τους Κάρτερ και Λοβ, ο Δικέφαλος θα κρατήσει ένα σημαντικό μέρος του κορμού της ομάδας της σεζόν που πέρασε. Ο Γκρίφιν είχε σημαντικό ρόλο στην επιτυχημένη πορεία της ομάδας και είναι σαφές ότι είναι θετικός να επιστρέψει για μία δεύτερη σεζόν, ειδικά μετά την ανανέωση του φίλου του Ζερμέιν Λοβ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρόκειται για εύκολη υπόθεση.

 

 


Ο Γκρίφιν δεν δείχνει να βιάζεται, μιλάει συχνά με τον Άρη Λυκογιάννη όμως δεν έχει πάρει την απόφαση του. Θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία στο οικονομικό, που επί του παρόντος δεν υφίσταται. Αν συμβεί αυτό ο ΠΑΟΚ θα κλείσει μία σημαντική εκκρεμότητα και στην πραγματικότητα θα κλείσει τη γραμμή των γκαρντ του, αφού θα μένει μόνο η κίνηση για τον πέμπτο περιφερειακό. Υπάρχουν ήδη στο ρόστερ οι Τολιόπουλος, Λοβ, Καμπερίδης αλλά και ο νεαρός Ρούμογλου που υπέγραψε προς το τέλος της σεζόν επαγγελματικό συμβόλαιο.

 

 


Ο Αμερικανός έλαβε μία άτυπη προθεσμία από τον ίδιο τον Λυκογιάννη που είναι λογικό να μην θέλει να «κολλήσει» η υλοποίηση του σχεδιασμού αφού το θέμα «Γκρίφιν» είναι «σταυροδρόμι» γι’ αυτόν. Αν δεν έχει θετική έκβαση, ο ΠΑΟΚ θα ενεργοποιήσει το εναλλακτικό πλάνο που θα… αλλάξει πολλά αφού θα κινηθεί για τον Δημήτρη Κατσίβελη. Μία τέτοια κίνηση θα απελευθερώσει θέση ξένου.

 


Ο τελευταίος γκαρντ μπορεί να είναι ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ που έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ αλλά ο δεύτερος από τους τρεις χρόνους του, θα ενεργοποιηθεί μόνο εφόσον εξασφαλίσει το ελληνικό διαβατήριο. Το θέμα έχει προχωρήσει αλλά ο νεαρός γκαρντ δεν το έχει ακόμη εξασφαλίσει. Αν δεν συμβεί αυτό, ο ΠΑΟΚ θα ψάξει για παίκτη στη θέση του αλλά δεν... καίγεται να την καλύψει άμεσα.

 


Για τον ΠΑΟΚ είναι με ουσιαστικό τρόπο στο «τραπέζι» το όνομα του Νίκου Ρογκαβόπουλου με τον οποίο υπάρχει επαφή και με τον διεθνή φόργουορντ να βλέπει την ομάδα της Θεσσαλονίκης ως μία πολύ καλή επιλογή, για να έχει χρόνο συμμετοχής και ρόλο που θα του επιτρέψει να εξελιχθεί. Στο «3» υπάρχει μόνον ο Κάρτερ που δεν θα έχει διαφορετικό ρόλο από πέρυσι.

 


Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα -πάντα είναι- στις θέσεις των ψηλών. Από τη στιγμή που είναι αδύνατο να προσεγγίσει τις απαιτήσεις του Δημήτρη Κακλαμανάκη προκειμένου να τον κρατήσει για δεύτερη σεζόν, ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει όχι έναν αλλά δύο ακόμη ξένους που μαζεί με τον Ογκμπέιντε και δύο Έλληνες βοηθητικούς θα κλείσουν την πεντάδα των ψηλών.

 


Στο μεταξύ αύριο (12/7, 13:00) η ΚΑΕ ΠΑΟΚ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με βασικό αντικείμενο τα εισιτήρια διαρκείας που θα τεθούν σε κυκλοφορία τις επόμενες μέρες…

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ