21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Η αξέχαστη «τιτανομαχία» του Άιβερσον με τον Κάρτερ (vid)

Στα πλέι οφ του 2001 στο ΝΒΑ οι Φιλαδέλφεια 76ερς του Άλεν Άιβερσον κοντραρίστηκαν με τους Τορόντο Ράπτορς του Βινς Κάρτερ σε μία αξέχαστη σειρά...

Ο «Answer» έχει σήμερα (7/6) τα γενέθλιά του, φτάνοντας τα 45 του χρόνια, ενώ ο Κάρτερ ο οποίος τότε λόγω των εντυπωσιακών «πτήσεων» του είχε το παρατσούκλι «Air Canada», πριν λίγες ημέρες αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στα 43 του χρόνια κι αφού έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία ο οποίος έπαιξε για 22 σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Στα ημιτελικά της Ανατολής οι Φιλαδέλφεια 76ερς αντιμετώπιζαν με πλεονέκτημα έδρας τους Τορόντο Ράπτορς.

Στον πρώτο αγώνα ο Άιβερσον σκόραρε 36 πόντους, αλλά οι 35 του Κάρτερ αποδείχτηκαν αρκετοί για να κάνουν το «μπρέικ» οι «πτερόσαυροι» με 96-93.

Η δεύτερη αναμέτρηση είχε την υπογραφή του «Answer», καθώς σταμάτησε στους 54 πόντους και οι Σίξερς έφτασαν δύσκολα στην ισοφάριση με 97-92.

Ο Κάρτερ νευρίασε και το απέδειξε στο τρίτο παιχνίδι της σειράς. Ήταν εκείνος που πέτυχε 50 πόντους και το Τορόντο πήρε προβάδισμα 2-1, επικρατώντας 102-78.

Η μεγάλη «μάχη» δεν θα τελείωνε εύκολα και ο Άιβερσον πέτυχε 30 στον τέταρτο αγώνα, βοηθώντας την ομάδα του να πάρει πίσω το πλεονέκτημα έδρας, νικώντας 84-79.

Το πέμπτο ματς ήταν μία προσωπική υπόθεση του Άιβερσον. Με 52 πόντους «υπέγραψε» τον θρίαμβο των Σίξερς με 121-88, παίρνοντας το προβάδισμα (3-2).

Οι Ράπτορς δεν θα τα παρατούσαν και με 39 πόντους του Κάρτερ στον έκτο αγώνα της σειράς, ισοφάρισαν σε 3-3, «λυγίζοντας» τους αντιπάλους τους με 101-89.

Πλέον τα πάντα θα κρίνονταν στο έβδομο και τελευταίο παιχνίδι... Κανείς από τους σταρ δεν ήταν «καυτός» στο σκοράρισμα. Ο μεν Άιβερσον όμως μοίρασε 16 ασίστ, ενώ ο Κάρτερ 9. Ο τελευταίος αστόχησε στο σουτ της νίκης και η Φιλαδέλφεια νίκησε 88-87 και προκρίθηκε στους τελικούς της Ανατολής.

Στη συνέχεια θα έφτανε μέχρι τους τελικούς των πλέι οφ, όμως εκεί η πορεία της σταμάτησε, καθώς ηττήθηκε με 4-1 από τους πανίσχυρους Λος Άντζελες Λέικερς του Φιλ Τζάκσον οι οποίοι είχαν στις τάξεις τους τον αείμνηστο Κόμπι Μπράιαντ και τον Σακίλ Ο' Νιλ.

Δείτε το video με την απίθανη «μονομαχία» του Άιβερσον με τον Κάρτερ:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ