27.2 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Η ανατροπή της 15ετίας! (vid)

Οι Σπερς είχαν ρίξει στο καναβάτσο τους Ουόριορς μέσα στο σπίτι τους, στο Όκλαντ, στον πρώτο τελικό της Δύσης. Αλλά την πιο κρίσιμη στιγμή χτύπησε ο ηγέτης τους. Ο Κάουι Λέοναρντ γύρισε το πόδι του πατώντας πάνω στον Πατσούλια και 7'.53'' πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου αποχώρησε. Εκείνη τη στιγμή οι Σπερς προηγούνταν με 75-52. Το τέλος του αγώνα βρήκε τους Ουόριορς να πανηγυρίζουν. Είχαν ολοκληρώσει μια επική ανατροπή, είχαν νικήσει με 113-111 και είχαν πάρει το προβάδισμα στη σειρά. Κανείς όμως δεν ξέρει τι θα συνέβαινε αν ο Λέονταρντ δεν χτυπούσε...

Πρωταγωνιστές αυτής της τεράστιας ανατροπής (οι Ουόριορς βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με -25 στο πρώτο μέρος, 19-44, κι αυτή η ανατροπή είναι η μεγαλύτερη σε τελικούς περιφέρειας στο ΝΒΑ εδώ και 15 χρόνια, από το 2002, όταν οι Σέλτικς είχαν επιστρέψει από -26 στον τρίτο τελικό της Ανατολής με τους Νετς) δεν θα μπορούσε να είναι άλλοι από τους Στεφ Κάρι και Κέβιν Ντουράντ. Ο πρώτος... ξεσάλωσε μετά τον τραυματισμό του Λέοναρντ και τελείωσε τον αγώνα με 40 πόντους και 14/26 σουτ. Ο Ντουράντ ήταν επίσης σούπερ με 34 πόντους και 11/21 σουτ. Οι 74 πόντοι που σημείωσαν οι δυο τους είναι οι περισσότερο που έχουν σκοράρει μαζί από τότε που έσμιξαν στο Γκόλντεν Στέιτ.

Ο Λέοναρντ πρόλαβε να παίξει μόλις 24 λεπτά, αλλά σκόραρε 26 πόντους. Πρώτος σκόρερ των Σπερς, που παίζουν και χωρίς τον τραυματία Πάρκερ, ήταν ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ με 28 πόντους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ