24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η αμερικανική βοήθεια της Νότιας Κορέας (vid)

Η Νότια Κορέα δεν ήθελε να αποχαιρετήσει την Κίνα χωρίς να πανηγυρίσει έστω μία νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019. Στον τελευταίο αγώνα της, απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, κατάφερε να… σπάσει το ρόδι με έναν παίκτη της να μένει στο παρκέ για 40’.

Ο Ρικάρντο Ράτλιφ, ή Γκούνα Ρα όπως αναφέρεται στο κορεατικό διαβατήριό του, γεννήθηκε στο Χάμπτον της Βιρτζίνια, στις ΗΠΑ, αλλά από τη στιγμή που δεν επιλέχθηκε στο ντραφτ του ΝΒΑ το 2012 αποφάσισε να αγωνιστεί στη Νότια Κορέα. Έγινε ο πρώτος Αμερικανός που έπαιξε στο KBL, αρχικά στους Μόμπις Φίμπους, κι εν συνεχεία στους Θάντερς Σεούλ και τους Σταρ Χότσοτς. Συνεχίζει μέχρι τις ημέρες μας στη χώρα, ενώ από τον Ιανουάριο του 2018 πήρε και το κορεατικό διαβατήριο, ενισχύοντας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ως νατουραλιζέ.

Στο 18ο Παγκόσμιο Κύπελλο, στην Κίνα, έπαιξε και στα πέντε παιχνίδια, στα δύο τελευταία μάλιστα δεν βγήκε καν αλλαγή. Κόντρα στους Αφρικανούς τελείωσε με 26π. με 2/4 βολές και 12/18 δίποντα, δεκαέξι ριμπάουντ, δύο ασίστ, ένα κλέψιμο, τρία κοψίματα και δύο λάθη, ανεβάζοντας το μ.ό. του στους 23π., τα 12,8 ριμπάουντ, τις 1,8 ασίστ, τα 1,4 κλεψίματα και τα 1,2 κοψίματα. Δείτε τις καλύτερες στιγμές της εμφάνισης του Αμερικανού σέντερ κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού στο βίντεο που ακολουθεί…

https://www.youtube.com/watch?v=EO78dKNQN3Q



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ