19.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η Αλήθεια βρίσκεται… στον ουρανό! (vids+pics)

Μία τεράστια στιγμή στην ιστορία των Σέλτικς έλαβε χώρα στο «TD Garden», με το νούμερο «34» του Πολ Πιρς να αποσύρεται για πάντα, σε μία τελετή που συγκίνησε.

Δεν ήταν οι τίτλοι που πήρε. Έναν κατέκτησε, άλλωστε, το 2008, όταν οι Ρέι Αλεν-Κέβιν Γκαρνέτ ήρθαν στο πλευρό του, για να φορέσουν ξανά οι Μπόστον Σέλτικς το δαχτυλίδη του πρωταθλητή, σε μία από τις δύο επικές σειρές τελικών της τριετίας 2008-2010 με τους «αιωνίους» αντιπάλους Λος Άντζελες Λέικερς. Είναι η δύναμη που είχε μέσα του. Το σθένος να παίρνει πάντα αυτός την ευθύνη. Το χάρισμα να εμπνέει και να... πορώνει με τον τρόπο του συμπαίκτες και φιλάθλους. Η ικανότητά του να ξεχωρίσει ανάμεσα σε τόσους και να μείνει στην καρδιά των οπαδών για τα 15 χρόνια που ήταν κοντά τους (1998-2013), ακόμη κι όταν είχε επιλεγεί να ανταλλαχθεί και να πάει στο Μπρούκλιν, για να τερματίσει πέρυσι την καριέρα του με τους Κλίπερς.

Αυτός ήταν ο Πολ Πιρς. Η επιτομή του ηγέτη. Αυτός που κάθε προπονητής (προσ)εύχεται να έχει σαν ηγέτη, μέσα σε ένα σύνολο τόσο πολλών προσωπικοτήτων. Ο ηγέτης που διαλέγουν, επίσης, οι συμπαίκτες και τον ακολουθούν, σε επιτυχίες ή αποτυχίες. Και, φυσικά, το νούμερό του αυτό δε θα μπορούσε να το φορέσει κανένας άλλος «Κέλτης», από τη στιγμή που αυτός αποχώρησε και το άφησε.

Είναι, πλέον, επίσημο. Κανένας από αυτούς που θα αγωνίζονται στη Βοστόνη στο εξής, δε θα μπορούν να διαλέξουν το «34». Γιατί αυτό βρίσκεται, πια, στην οροφή του «TD Garden», για χάρη του ανθρώπου που αποκαλείται «The Truth».

Οι «τριφυλλοφόροι» μπορεί να έχασαν από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στο παιχνίδι που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε ντέρμπι της Ανατολής, αλλά ποιος θα μπορούσε να πτοηθεί; Μερικά πράγματα είναι πιο σημαντικά από ένα αποτέλεσμα, όπως η κληρονομιά που αφήνει ένας «μύθος» του συλλόγου πίσω του. Γιατί για να έχεις ελπιδοφόρο μέλλον, πρέπει να ξέρεις ποιο είναι το παρελθόν σου και να το τιμάς.

Και η διοίκηση των Σέλτικς αυτό ακριβώς έκανε. Διοργάνωσε μία απίστευτη τελετή, για την οποία μπορούμε να ισχυριστούμε με σιγουριά, ότι ουκ ολίγοι θα δάκρυσαν. Μεταξύ αυτών και ο σπουδαίος Πολ Πιρς, για λογαριασμό του οποίου στον αγώνα αυτόν και στη μετέπειτα εκδήλωση, παρέστησαν αρκετές ακόμη σπουδαίες φιγούρες και δε θα μπορούσαμε παρά να ξεχωρίσουμε τους παίκτες, με τους οποίους σήκωσε την κούπα το 2008. 

Ο ίδιος μοιάζει πλήρης πια. «Μπορεί να μην μπω ποτέ στο Hall Of Fame, αλλά το να βρίσκομαι εκεί ψηλά ως Κέλτης μου φτάνει», είπε μπροστά στο κοινό που τον θαυμάζει τόσο πολύ. Η αγάπη του για το σύλλογο φάνηκε και στις δηλώσεις του νωρίτερα στην κάμερα, όπου έκανε λόγο για το τι σήμαινε για τον ίδιο, όλη η διαδρομή που έκανε στην καριέρα του.

Μαζί και ο Ντοκ Ρίβερς, που δε σταμάτησε να μιλά για τη σημασία της παρουσίας του Πιρς στην ομάδα και το πόσο σημαντικό ήταν για τον ίδιο, να τον προπονεί. Παρεμπιπτόντως, πρέπει να αναφέρουμε ότι ο προπονητής του 17ου πρωταθλήματος κάθισε πρώτη φορά στην εξέδρα στη ζωή του μετά από... 30 ολόκληρα χρόνια. Για να καταλάβουμε το τι περίσταση ήταν αυτή.

Ή ακόμη και τα τόσα βίντεο που δημιουργήθηκαν ακριβώς για αυτή τη στιγμή που θα παρακολουθήσετε παρακάτω πώς εκτυλίχθηκε σε όλο της το μεγαλείο. Ιστορίες που λυγίζουν και τον πιο σκληρό, με τους μεγαλύτερους «μύθους» του μπάσκετ να λένε και μερικά δικά τους λόγια, για άλλον έναν που μπήκε στο «πάνθεον».

Αυτός ήταν, λοιπόν, ο Πολ Πιρς. Η αλήθεια που δεν μπορείς να σταματήσεις, όταν τη βλέπεις να έρχεται σαν χείμαρρος...

— NBA (@NBA) 11 Φεβρουαρίου 2018 — NBA (@NBA) 12 Φεβρουαρίου 2018



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ