24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ακλόνητη Μπαρτσελόνα έκανε το 2-0

Η Μπαρτσελόνα πέρασε και από την Αγία Πετρούπολη, μετά την Κωνσταντίνουπολη, επικρατώντας της μαχητικής Ζενίτ με 87-63 και έκανε πανηγυρικά το 2/2 στη Euroleague.

Τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη της στη Euroleague πανηγύρισε η Μπαρτσελόνα, η οποία δείχνει να ρολάρει παρά τις χρόνιες απουσίες των Τόμας Ερτέλ και Κέβιν Πάνγκος αλλά και την πιο πρόσφατη του Κόρι Χίγκινς, επίσης λόγω τραυματισμού. 

Οι Καταλανοί ήταν μπροστά στο σκορ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς παρά το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο υπέπεσαν σε οκτώ λάθη και κράτησαν τη Ζενίτ στο ματς. Οι ομάδες οδηγήθηκαν έτσι στην ανάπαυλα με το σκορ 40-43.   

 

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό και οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πετύχουν τη μεγάλη έκπληξη αλλά η εμπειρία της Μπαρτσελόνα, που είχε σε εξαιρετική βραδιά τον Κάιλ Κούριτς (24 π.), της έδωσε την απαραίτητη σιγουριά για να ελέγξει το παιχνίδι παρά το γεγονός ότι το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τη Ζενίτ σε απόσταση βολής (56-59). 

Στην τέταρτη περίοδο οι «μπλαουγκράνα» αποφάσισαν να σταματήσουν να... «παίζουν» με τη φωτιά και εμφανίστηκαν σοβαροί και στην άμυνα φτάνοντας τελικά στη νίκη με το επιβλητικό 87-63.

Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο... ΝΕΟΣ: O Kάιλ Κούριτς έκανε πράγματα και θαύματα στην επίθεση της Μπαρτσελόνα σημειώνοντας 24 πόντους με 4/4 εύστοχα τρίποντα και χωρίς να υποπέσει σε κανένα λάθος στα 29':41'' που αγωνίστηκε. Άξιος αναφοράς όμως είναι και ο 19χρονος Λεάντρο Μπολμάρο, ο οποίος ελλείψει των βασικών πλέι μέικερ της ομάδας έπεσε στα βαθιά και τα κατάφερε μια χαρά καλύπτοντας μέσα στο ματς και τον, κακό σήμερα, Μάλκολμ Ντιλέινι. Ο νεαρός σημείωσε πέντε πόντους και είχε και δύο ασίστ στα 17':32'' που αγωνίστηκε. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ένα ματς με όλες τις στατιστικές κατηγορίες να είναι ισορροπημένες, αυτό που έκρινε εν πολλοίς το αποτέλεσμα ήταν τα λάθη. Η Μπαρτσελόνα υπέπεσε σε 8 στο πρώτο ημίχρονο - πέντε είχαν στο πρώτο δεκάλεπτο μάλιστα οι Καταλανοί εξοργίζοντας τον Σβέτισλαβ Πέσιτς- αλλά μόλις σε ένα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Στην άλλη πλευρά η Ζενίτ υπέπεσε συνολικά σε 16 λάθη δείγμα κι αυτό της απειρίας της που δεν την άφησε να διεκδικήσει το ματς μέχρι τέλους.

Διαβάστε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ