19.4 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Η Αθήνα, ο Πειραιάς και στη μέση η Ευρώπη

Η Αθήνα έχει χαρακτηριστεί από πολλούς, και όχι άδικα βέβαια δεδομένης της μοναδικής ιστορίας που κουβαλάει μαζί της η πόλη, ως το λίκνο του πολιτισμού. Πρόκειται για έναν πολιτισμό που αναπτύχθηκε χιλιάδες χρόνια πριν και είχε ως αναπόσπαστο κομμάτι του, τον αθλητισμό.

Δυόμιση χιλιάδες χρόνια μετά, μετά την Καλλιπάτειρα, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον Μαραθώνιο, η Αθήνα έρχεται να γίνει η πρωτεύουσα ενός σύγχρονου αθλητικού γεγονότος. Η Αθήνα, μαζί με τον Πειραιά γίνονται αναπόφευκτα πρωτεύουσες του σύγχρονου ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Με την παρουσία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στα σαλόνια της Euroleague, η Αθήνα και ο Πειραιάς έχουν εγγυηθεί να κρατούν κάθε βδομάδα ζωντανό τον παλμό του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Οι δυο τους αποτελούν την προσωποποίηση του σλόγκαν της Euroleague "Ι feel devotion"κάτι που φαίνεται με εντυπωσιακό τρόπο μέσα από τους φιλάθλους των δύο ομάδων, τόσο στην πράσινη όσο και στην κόκκινη γωνιά του ρινγκ

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, Πειραιάς και Αθήνα, δεν έχουν να προσφέρουν μόνο παλμό αλλά και υψηλής ποιότητας μπάσκετ. Με τους δυο τους να έχουν κατακτήσει συνολικά 9 ευρωπαϊκούς τίτλους- 7 αυτόν τον αιώνα- και να έχουν ταξιδέψει συνολικά 21 φορές σε Final Four, οι "πράσινοι" και οι "ερυθρόλευκοι" μπορούν να εγγυηθούν για ένα θέαμα άριστης ποιότητας. 

Η ιστορία των δύο φυσικά δεν τελειώνει εκεί. Έχει μπροστά της πολύ μέλλον, σκληρές αναμετρήσεις και σίγουρα πολλούς τίτλους. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε και να τους απολαύσουμε, άλλωστε σε 50 μέρες, η δράση αρχίζει ξανά!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ