24 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Η ΑΕΚ, το τένις και το υπερταμείο…

"Ουδέν σχόλιον", είναι η απάντηση που δίνει επισήμως το υφυπουργείο Αθλητισμού σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας Goal News, που αναφέρει ότι η ΑΕΚ ενδιαφέρεται να αποκτήσει τη χρήση του κεντρικού γηπέδου τένις των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ προκειμένου να το μετατρέψει σε κλειστό γυμναστήριο και να στεγάσει τις ομάδες της στο μπάσκετ. "Ουδέν σχόλιον", είναι η απάντηση που δίνει και η ΚΑΕ ΑΕΚ.

Θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς χαριτολογώντας ότι η διπλή άρνηση ισοδυναμεί με κατάφαση, ωστόσο δεν χρειάζεται να καταφύγει σε ευφυολογήματα. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει και το basketa.gr, η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, με τον Μάκη Αγγελόπουλο και τον Ντράγκαν Σάκοτα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στο γήπεδο του τένις, όπως γράφει η Goal News, ο χώρος επιθεωρήθηκε από τους τρεις, επομένως το ενδιαφέρον της ΑΕΚ είναι υπαρκτό.

Το αν θα προχωρήσει, μένει να φανεί. Διότι δεν είναι μόνο θέμα της ΑΕΚ. Πώς έχει σκεφτεί να το τροποποιήσει και κυρίως πώς θα το σκεπάσει, αφού είναι ανοικτό, πώς θα το χρηματοδοτήσει κλπ. Είναι και θέμα του κράτους, το οποίο θέλει μεν να... ξεφορτωθεί όλες αυτές τις κοστοβόρες εγκαταστάσεις, αλλά δεν θέλει να το κάνει με κάθε τίμημα και κυρίως δεν θέλει να ξεσηκώσει αντιδράσεις από άλλους αθλητικούς φορείς που θεωρούν ότι θίγονται. Όπως συνέβη στην περίπτωση του Ποδηλατοδρομίου, το οποίο-παρεμπιπτόντως-φαίνεται ότι μάλλον το αφήνει στην άκρη η ΑΕΚ ως εναλλακτική επιλογή, διότι η ανακατασκευή του κρίνεται ιδιαίτερα δαπανηρή.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί και τούτο: Το γήπεδο του τένις, όπως και όλες οι εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ ανήκουν εδώ και λίγους μήνες στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, που συστάθηκε μετά την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου. Το υπερταμείο έχει διοίκηση ανεξάρτητη από την ελληνική κυβέρνηση, το οποίο σημαίνει ότι αν βρεθεί επενδυτής να αγοράσει οποιοδήποτε από τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν περιέλθει σε αυτό, θα το αγοράσει χωρίς να ερωτηθεί η κυβέρνηση. Και είναι άγνωστο σε αυτή την περίπτωση ποια τύχη θα έχουν οι όποιες συμβάσεις παραχώρησης της χρήσης έχουν στο μεταξύ συναφθεί.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ