22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η ΑΕΚ παίρνει Μόουζες αν…

Η ΑΕΚ είχε βάλει στο μάτι εδώ και μερικές μέρες τον Μόουζες Κίνγκσλεϊ και όπως φαίνεται, θα τον κάνει τελικά δικό της. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Νιγηριανό φόργουορντ και απομένει να γίνουν δύο ακόμα πράγματα για να τον εντάξει στο ρόστερ της.

Το πρώτο είναι να τα βρει ο παίκτης με το Μπιλμπάο, όπου αγωνίζεται από την αρχή της σεζόν, ώστε να λύσουν τη συνεργασία τους. Λέγεται ότι έχει ήδη κινηθεί η σχετική διαδικασία και σύντομα θα λυθεί το συμβόλαιό του με την ισπανική ομάδα, που δεν έμεινε ευχαριστημένη από την παρουσία του και θα ήθελε κι αυτή να τον αποδεσμεύσει. Ο κίνδυνος που ελλοχεύει σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να προσπαθήσει η Μπιλμπάο να επωφεληθεί από το ενδιαφέρον της ΑΕΚ και να ζητήσει κάποιο buy out, ωστόσο στην Ένωση δεν φαίνεται να ανησυχούν για κάτι τέτοιο.

Το άλλο που πρέπει να γίνει είναι να διευθετηθούν τα 5 ban, που έχει επιβάλει η FIBA στην ΑΕΚ για καθυστέρηση εξόφλησης οφειλών της προς παλιούς παίκτες της και ατζέντηδες. Από την ΚΑΕ επιμένουν πως είναι θέμα χρόνου να λυθεί το θέμα, καθώς θα πρέπει είτε να καταβηληθούν τα χρωστούμενα είτε να συμφωνηθεί διακανονισμός και μετά να ενημερωθεί η διεθνής ομοσπονδία για να άρει τα ban. Αυτό μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση. Πάντως, όσο είναι σε ισχύ οι απαγορεύσεις, η ΑΕΚ δεν μπορεί να πάρει ούτε τον Μόουζες ούτε κανέναν άλλο παίκτη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ