23.4 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Η ΑΕΚ είχε… περισσότερους στην Αμαλιάδα

Η ΑΕΚ υπερτερούσε... στα πάντα έναντι του Κόροιβου πριν το μεταξύ τους ματς και το επιβεβαίωσε στο παρκέ , φεύγοντας από την Αμαλιάδα νικήτρια με 89-63. Οι "κιτρινόμαυροι" έδειξαν όσο περνούσε ο χρόνος τις περισσότερες και ποιοτικότερες λύσεις, νίκησαν δίκαια και άνετα και άφησαν τον Κόροιβο να χαμογελά για την ήττα του Απόλλωνα στη Λευκάδα και να συγκεντρώνεται στα επόμενα ματς για να βρει τις νίκες που χρειάζεται για να σωθεί.

Το πρώτο ημίχρονο εξελίχτηκε απρόσμενα συναρπαστικό, με τον Κόροιβο να δείχνει... θράσος, να παίζει σε υψηλό τέμπο και με το δίδυμο Γκότσερ και Πόλαρντ να είναι ασταμάτητο, να βάζει δύσκολα στην ΑΕΚ που είχε μόνο τον Σάκοτα και στην αρχή τον Μαυροειδή "ζεστούς". Το δεκάλεπτο ήταν 21-22, το ημίχρονο 42-44 και οι λογαριασμοί ανοιχτοί.

Η ΑΕΚ πίεσε τον αντίπαλο με τις λίγες λύσεις και έκανε απλά τα πράγματα στην τρίτη περίοδο, η λήξη της οποίας τη βρήκε να προηγείται με 68-54 με επιμέρους σκορ 24-12 και να έχει τελειώσει ουσιαστικά το παιχνίδι.

 

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ: Ο Ντούσαν Σάκοτα έδειξε ότι ξέρει να εμπνέει τους συμπαίκτες του και να...σοβαρεύει την ομάδα όποτε χρειάζεται. Στο χαλαρό πρώτο ημίχρονο της ΑΕΚ ήταν αυτός που έπαιζε με πάθος, σκόραρε 13 πόντους σε εκείνο το διάστημα και ουσιαστικά έδωσε το έναυσμα και στους υπόλοιπους για να πατήσουν το γκάζι στην τρίτη περίοδο όταν και εξασφάλισαν τη νίκη.

 

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Μόλις ένας παίκτης πέραν της πεντάδα του Κόροιβου έπαιξε διψήφιο αριθμό λεπτών κι αυτό λέει πολλά για την εξέλιξη του αγώνα. Η ΑΕΚ άλλαζε παίκτες και κρατούσε υψηλό ρυθμό την ώρα που οι γηπεδούχοι κουράζονταν, έτσι το 1 λάθος του δεκαλέπτου για τον Κόροιβο έγιναν 15 στο φινάλε, τα ριμπάουντ για την πλήρη γραμμή ψηλών της ΑΕΚ απέναντι στην ελλιπέστατη των γηπεδούχων ήταν 41-31 ενώ οι 42 πόντοι του Κόροιβου στο πρώτο ημίχρονο έγιναν 21στο δεύτερο και έτσι γράφτηκε η ιστορία του αγώνα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ