15.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η ΑΕΚ γύρισε πίσω 23 χρόνια

«Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» λέει το αθλητικό ρητό που εξελίχθηκε σε κλισέ αλλά για την ΑΕΚ αποτελεί ενός είδους οδηγό. Ήταν μία ομάδα που κέρδισε ασταμάτητα εντός κι εκτός των συνόρων μέχρι που έβαλε τέλος στη σεζόν ο κορωνοϊός, όμως η ανάγκη να μην αλλάξει τόσο πολύ διατηρήθηκε. Η «Ένωση» φρόντισε να κρατήσει τη μισή σύνθεση της ξένης εξάδας της, ανανεώνοντας με τους Μάρκους Σλότερ, Κιθ Λάνγκφορντ και Γιόνας Ματσιούλις, σε μία κίνηση κάθε άλλο παρά συνηθισμένη.

 


Είναι μόλις η δεύτερη φορά από τότε που απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα οι ξένοι παίκτες, που η ΑΕΚ κράτησε τρεις στο ρόστερ της από την προηγούμενη σεζόν. Το έκανε και το καλοκαίρι του 1997 όταν με προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη κράτησε τον Αμερικανό Βίκτορ Αλεξάντερ, τον Ιταλό Κλαούντιο Κολντεμπέλα και τον Δανό Μίκαλ Λάρσεν.

 


Από τότε υπήρξαν τέσσερα καλοκαίρια στα οποία η ΑΕΚ έκανε από δύο ανανεώσεις συμβολαίων, ξένων παικτών. Αναλυτικά οι ξένοι που έμειναν στον Δικέφαλο από τη μία σεζόν στην άλλη...

 

 


Η τελευταία ομάδα της Basket League με τουλάχιστον τρεις παραμονές ξένων παικτών από τη μία σεζόν στην άλλη, ήταν ο Παναθηναϊκός που το καλοκαίρι του 2018 κράτησε τους Ματ Λοτζέσκι, Τζέιμς Γκιστ και Λούκας Λεκάβιτσιους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ