30 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ΑΕΚ βλέπει Θόρντον

Η ΑΕΚ είχε κάνει την έρευνα αγοράς για τις μεταγραφές αυτού του καλοκαιριού πριν καταλήξει στην επιλογή του προπονητή, όμως τώρα που υπάρχει ο Λούκα Μπάνκι κι έχουν γίνει οι πρώτες συνεννοήσεις μαζί του, ξεκινά σιγά σιγά να προσεγγίζει παίκτες που θα μπορούσαν να ταιριάξουν στο αγωνιστικό πλάνο του Ιταλού προπονητή. Ένας από αυτούς φαίνεται πως είναι ο Μάρκους Θόρντον (25, 1,93).

Πρόκειται για έναν σούτινγκ γκαρντ, που είναι καλός σκόρερ, όπως μαρτυρούν ο μέσος όρος των 17 πόντων, με τον οποίον ολοκλήρωσε την τετραετή θητεία του στο πανεπιστήμιο Ουίλιαμ & Μέρι, αλλά και οι 13,5 πόντοι που σκόραρε σε κάθε αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος, στο οποίο αγωνίστηκε τη σεζόν 2016-17 με τη φανέλα του Πέζαρο. Αυτή είναι και η μοναδική εμπειρία του από την Ευρώπη μέχρι στιγμής, αφού πέρυσι το "φλερτ" του με τον ΠΑΟΚ δεν καρποφόρησε, καθώς υπέγραψε two way contract με τους Καβαλίερς και πέρασε όλη τη σεζόν αγωνιζόμενος με τη θυγατρική τους, Κάντον Τσαρτζ, στη G-League.  Έχει αγωνιστεί επίσης στην Αυστραλία με τους Σίδνεϊ Κινγκς.

Η ΑΕΚ ρώτησε να μάθει με ποιο τρόπο θα μπορούσε να έρθει ο Θόρντον στην Ελλάδα, αλλά μέχρι εκεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι αποτελεί την επιλογή του Λούκα Μπάνκι για τον σούτινγκ γκαρντ που θα πάρει, απλώς ότι εξετάζεται η περίπτωσή του. Έτσι κι αλλιώς ο Μπάνκι, όπως φαίνεται, θα αργήσει να καταλήξει στις οριστικές επιλογές του, διότι θέλει να φτιάξει την ομάδα τώρα και να μην την αλλάζει το χειμώνα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ