19 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η ΑΕΚ βλέπει Έτζιμ! (vid)

Μετά την οριστικοποίηση της παραμονής του Ντούσαν Σάκοτα η ΑΕΚ χρειάζεται ένα ακόμα "τεσσάρι", που να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον αρχηγό. Να είναι πιο αθλητικός, πιο physical και να αναπτύσσει μεγαλύτερη δραστηριότητα μέσα στη ρακέτα. Και φαίνεται πως έχει εντοπίσει μια πολύ καλή περίπτωση, η οποία ωστόσο παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες.

Πρόκειται για τον Μέλβιν Έτζιμ (26, 2,01μ.). Έναν φόργουορντ από τη Νιγηρία, που είναι διεθνής με την Εθνική Καναδά (συμπαίκτης του Κεμ Μπιρτς) και φέτος στην Ιταλία έκανε το εντυπωσιακό ξεπέταγμά του. Φορώντας τη φανέλα της Βενέτσια κέρδισε το πρωτάθλημα, αναδείχθηκε MVP των τελικών, ενώ έπαιξε και στο φάιναλ φορ του νεοσύστατου Champions League. Στη διοργάνωση, δηλαδή, όπου μετείχε και η ΑΕΚ κι αυτό έκανε πιο εύκολο τον εντοπισμό και την παρακολούθησή του. Ο Έτζιμ είχε 11,1π. και 5.6ρ. σε 23' συμμετοχής στο ιταλικό πρωτάθλημα, 10,8π. και 6ρ. στο Champions League, ενώ παρόλο που δεν σούταρε πολλά τρίποντα, όταν το έκανε ευστοχούσε σε ποσοστό 44%. Αγωνιζόταν κυρίως σε θέση "4", ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις ο προπονητής του στη Βενέτσια τον έβαζε ακόμα και σέντερ, κυρίως σε πιο χαμηλά σχήματα και απέναντι σε όχι ιδιαίτερα ψηλούς αντιπάλους.

Ο Έτζιμ φοίτησε από το 2010 ως το 2014 στο Αϊόβα Στέιτ, δεν επελέγη στο ντραφτ, ενώ το καλοκαίρι του 2015 οι Ορλάντο Μάτζικ του έδωσαν την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Κατέληξε στο NBDL και τον Μάρτιο του 2016 πήγε στη Βενέτσια. 

Μετά την εξαιρετική φετινή σεζόν του έκρινε πως ήρθε η ώρα να αναζητήσει κάτι καλύτερο στην καριέρα του και απέρριψε την πρόταση που του έκανε η Βενέτσια για να ανανεώσει τη συνεργασία του μαζί της. Η ΑΕΚ, που τον παρακολουθούσε ήδη εδώ και αρκετό καιρό, τον προσέγγισε, σύμφωνα με πληροφορίες, και του έκανε μια πρόταση ελαφρώς καλύτερη από αυτή της ιταλικής ομάδας, ωστόσο ο Έτζιμ αποφεύγει για την ώρα να απαντήσει. Με βάση όσα γίνονται γνωστά, επιθυμία του είναι να παίξει σε μια καλύτερη διοργάνωση από το Champions League, όπου θα παίξουν του χρόνου και η Βενέτσια και η ΑΕΚ, και ο ίδιος εκτιμά ότι μπορεί να βρει ένα συμβόλαιο στην Ευρωλίγκα. Γι' αυτό και έχει επικεντρώσει την έρευνά του προς την Τουρκία, όπως ακούγεται.

Πάντως δεν έχει κάτι συγκεκριμένο στα χέρια του μέχρι στιγμής και όσο συμβαίνει αυτό, η ΑΕΚ θα εξακολουθεί να τον έχει στο ραντάρ της. Άλλωστε, όπως έχει πει κατ' επανάληψη ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, δεν πρόκειται να καταλήξει στις επιλογές του για τους ξένους παίκτες πριν επιστρέψει από το Λας Βέγκας, όπου θα πάει την Πέμπτη 6/7 για να παρακολουθήσει το summeer league του ΝΒΑ, επομένως η πόρτα για τον Έτζιμ όλο αυτό το διάστημα θα παραμένει ανοικτή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ