24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ΑΕΚ αλλάζει στο Μπαϊρόιτ

Η ΑΕΚ έχασε από το Λαύριο και μπήκε σε κρίση ακριβώς πριν από το πιο κρίσιμο δεκαήμερο της φετινής σεζόν. Το οποίο, βέβαια, έγινε κρίσιμο εξαιτίας των κακών αποτελεσμάτων που έχουν προηγηθεί, ωστόσο η ουσία είναι πως αν χαθούν τα τέσσερα παιχνίδια που ακολουθούν ως και το άλλο Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, τότε η Ένωση θα τεθεί ουσιαστικά εκτός των βασικών στόχων της για φέτος πριν καν έρθουν οι γιορτές! Και το κακό είναι πως οι πιθανότητες να χαθούν και τα τέσσερα είναι αρκετές.

Αυτή την Τετάρτη και την επόμενη Τρίτη 12/12 η ΑΕΚ παίζει δύο κρισιμότατα παιχνίδια για το Champions League. Στη Γερμανία κόντρα στην Μπαϊρόιτ και την άλλη εβδομάδα στη Μαδρίτη κόντρα στην Εστουντιάντες. Με το πρώτο παιχνίδι ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος της κανονικής περιόδου και με το δεύτερο αρχίζει ο δεύτερος. Αυτή τη στιγμή ΑΕΚ, Μπαϊρόιτ και Εστουντιάντες ισοβαθμούν με ρεκόρ 3-3 στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας του Γ' ομίλου, από τον οποίον ως γνωστόν προκρίνονται στην επόμενη φάση οι τέσσερις πρώτοι. Αν η ΑΕΚ χάσει και τα δύο παιχνίδια, τότε θα μείνει στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου σίγουρα ένα βαθμό πίσω από την τέταρτη θέση, πιθανότατα δε και δύο, καθώς η μεν Εστουντιάντες υποδέχεται την Τετάρτη στην έδρα της την Βενέτσια και δεν αποκλείεται καθόλου να την κερδίσει, ενώ η Μπαϊρόιτ παίζει επίσης εντός έδρας την άλλη εβδομάδα με τη Ρόζα Ράντομ και μάλλον θα την κερδίσει. Εφόσον η Ένωση μείνει δύο βαθμούς πίσω από την τέταρτη θέση (και στην ουσία τρεις βαθμούς πίσω από την Εστουντιάντες, από την οποία θα έχει χάσει δύο φορές), πώς θα προλάβει να μπει στην τετράδα μετά; Είναι προφανές ότι έξι νίκες σε έξι παιχνίδια δεν θα της φτάνουν, θα πρέπει να κάνουν ήττες και οι από πάνω της...

Με άλλα λόγια το πιθανότερο είναι ότι η ΑΕΚ θα αποχαιρετήσει πρόωρα και άδοξα το Champions League αν χάσει και από την Μπαϊρόιτ και από την Εστουντιάντες. Όμως και η πορεία της στο πρωτάθλημα θα πάρει έναν απρόβλεπτο κατήφορο, αν δεν καταφέρει να κερδίσει ούτε τον Ολυμπιακό την Κυριακή στο ΟΑΚΑ ούτε τον ΠΑΟΚ το άλλο Σάββατο στην Πυλαία. Ήδη το ρεκόρ της είναι πολύ μέτριο (4-3), αν κάνει δύο ήττες ακόμα, θα γίνει αρνητικό (4-5) και θα έχει ακόμα να παίξει ως το τέλος του πρώτου γύρου με τον Παναθηναϊκό και τον Προμηθέα στην Πάτρα. Θα κινδυνέψει, δηλαδή, σοβαρά να κλείσει το πρώτο μισό του πρωταθλήματος με περισσότερες ήττες απ' ό,τι νίκες, κάτι που έχει να συμβεί από την σεζόν 2014-15, την πρώτη της στην Α1 μετά την περιπέτεια των μικρών κατηγοριών. Και κάτι που αν συμβεί, θα την υποχρεώσει να κάνει πορεία πρωταθλητισμού στον δεύτερο γύρο για να μπορέσει να μπει στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου.

Η κατάσταση στην ΑΕΚ είναι άσχημη. Σίγουρα πιο άσχημη απ' όσο ήταν την περσινή σεζόν στο ίδιο ακριβώς χρονικό σημείο της. Και πέρυσι υπήρχε γκρίνια για το μπάσκετ που έπαιζε η ομάδα με τον Γιούρι Ζντοβτς στον πάγκο, αλλά τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά, κυρίως στο πρωτάθλημα. Μετά τις πρώτες επτά αγωνιστικές και χωρίς αγώνα με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό το ρεκόρ ήταν τέλειο (7-0) και δεν υπήρχε καν συζήτηση για την είσοδο στην τετράδα, όλοι τη θεωρούσαν δεδομένη. Αλλά και στο Champions League η ομάδα είχε μία νίκη παραπάνω σε σχέση με φέτος (4-2 έναντι του φετινού 3-3).

Κατόπιν τούτων είναι προφανές πως κάτι πρέπει να αλλάξει, ωστόσο για την ώρα τα πράγματα φαίνεται πως θα μείνουν ως έχουν. Τουλάχιστον μέχρι τον αγώνα με την Μπαϊρόιτ την Τετάρτη δεν πρόκειται να γίνει κάτι, με την ελπίδα ότι η ΑΕΚ θα νικήσει και εκτός από το προφανές βαθμολογικό όφελος, που αναλύσαμε πιο πάνω, θα τονωθεί και ψυχολογικά ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Αν όμως η ΑΕΚ χάσει και στη Γερμανία, τότε μάλλον θα δρομολογηθούν εξελίξεις. Κι αυτή τη φορά το πιθανότερο είναι οι πρώτες αλλαγές να αφορούν τον πάγκο και όχι το ρόστερ...

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος θα μεταβεί την Τετάρτη στη Γερμανία και δεν θα ακολουθήσει την αποστολή από την Τρίτη. 

"Δίχως τον Σωτήρη Μανωλόπουλο θα ταξιδέψει την Τρίτη (13:00, 05/12) η ΑΕΚ για το Μπαϊρόιτ μέσω Μονάχου. Ο προπονητής της «Βασίλισσας» θα παραμείνει στην Αθήνα για ν’ αντιμετωπίσει σοβαρότατο οικογενειακό πρόβλημα και θα ταξιδέψει ανήμερα (Τετάρτη, 06/12) στη Γερμανία, προκειμένου να καθοδηγήσει την ομάδα στο ματς με Μπαϊρόιτ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής τoυ BCL", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΚΑΕ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ