19.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η ΑΕΚ ένιωσε πρώτη το «ντόμινο» που έρχεται

Η σημερινή ανακοίνωση της ΑΕΚ για το κρούσμα κορονοϊού που ανιχνεύτηκε στην ομάδα, μακάρι να είναι ένα και χωρίς ταλαιπωρία για τον άνθρωπο που το έχει, δείχνει την δύσκολη και κυρίως απρόβλεπτη πραγματικότητα που είναι μπροστά μας και θα είναι για καιρό ακόμα.


Η ΑΕΚ έκανε το αυτονόητο αρχίζοντας την προετοιμασία της, πέρασε όλα τα μέλη της ομάδας από το τεστ και με φυσιλογική ανακούφιση ανακοίνωνε δυο μέρες αργότερα ότι όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.


Τι σημαίνει πολύ απλά αυτό; Οτι το κρούσμα που ανακοινώθηκε σήμερα κόλλησε ενώ συναναστρεφόταν καθημερινά στις προπονήσεις που είχαν αρχίσει κανονικά με όλη την ομάδα. Το οποίο φυσιολογικά συνεπάγεται καραντίνα για όλες τις επαφές για κάποιες μέρες και όλα αυτά που προβλέπονται στα «δαιδαλώδη» υγειονομικά πρωτόκολλα.


Ο καθένας καταλαβαίνει πόσο εύκολο και πιθανό είναι σε διάφορες ομάδες, μιλάμε για γκρουπ καθημερινής συναναστροφής περίπου 30 ανθρώπων, με επαφές μάλιστα και σίγουρα τουλάχιστον μέσα στα παρκέ χωρίς μάσκες και γάντια, οι οποίοι όμως έχουν και την κοινωνική τους ζωή εκτός γηπέδου, να προκύψουν κρούσματα στην πορεία.


Οι οποίες ομάδες έχουν στο πρόγραμμα φιλικά παιχνίδια που θα πρέπει να ακυρώνονται αφού και οι αντίπαλοι δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή και το κυριότερο, κάποια στιγμή θα αρχίσουν και τα επίσημα και θα πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις για τέτοιες περιπτώσεις. Ενα αναπόφευκτο ντόμινο είναι μπροστά μας στο πλαίσιο της αθλητικής δραστηριότητας και όχι μόνο στην Ελλάδα με τα σημερινά δεδομένα και λογικά έχουμε πολλά να δούμε ως προς τις αποφάσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ