21.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η ΑΕΚ έδωσε… πόνο και ρεκόρ

Η ΑΕΚ δεν έβαλε απλά το νερό στο αυλάκι αλλά στην πραγματικότητα καθάρισε τον χθεσινό ημιτελικό του BCL με τη Σαραγόσα από το πρώτο ημίχρονο. Οι 53 πόντοι που είχε, αποτελούν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της στη διοργάνωση της σεζόν 2019-20 (είχε 55 στο πρώτο ημίχρονο του εντός έδρας αγώνα με τη Σολέ) και ισοφάριση της τέταρτης καλύτερης της συνολικά στη διοργάνωση. Καλύτερη όλων παρέμεινε εκείνη του δεύτερου ημιχρόνου του αγώνα των «16» για τη σεζόν 2017-18 απέναντι στη Νίμπουρκ, όταν είχε σημειώσει 58 πόντους έχοντας 27 στην πρώτη και 31 στη δεύτερη περίοδο.

 

 

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ συντήρησε το προβάδισμα του πρώτου όμως μέσα από την τρίτη περίοδο προέκυψε μία ακόμη κορυφαία επίδοση. Είχε 30 πόντους που αποτελούν ρεκόρ περιόδου για την «Ένωση» στη διοργάνωση. Το προηγούμενο ήταν οι 29 που είχε στη δεύτερη περίοδο του εντός έδρας αγώνα με την Ορτέζ και στην πρώτη περίοδο του εκτός έδρας αγώνα με τη Ράστα Βέχτα.

 

 

Για να βρούμε επίδοση καλύτερη της χθεσινής, τρίτης περιόδου θα πρέπει να γυρίσουμε στην περσινή διοργάνωση όταν η ΑΕΚ σημείωσε 32 πόντους στην τρίτη περίοδο του εκτός έδρας αγώνα με την Ντιζόν.

 

 

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου σταμάτησε ένα από τα παραδοσιακά όπλα των Ισπανών, τον αιφνιδιασμό. Η Σαραγόσα πήρε μόνο δύο πόντους στο transition (έχει μέσο όρο 11,7 στη διοργάνωση) ισοφαρίζοντας τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των αντιπάλων του Δικεφάλου στη φετινή διοργάνωση, αφού δύο είχε και η Αντβέρπ στο ματς του ΟΑΚΑ.

 

 

Αν και δεν χωράει συζήτηση για το ότι η δύναμη πυρός της είναι η περιφέρεια, χθες η ΑΕΚ εκτέλεσε από κοντά και μάλιστα με τους 42 πόντους που σημείωσε μέσα από τη ρακέτα, ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της στη διοργάνωση του 2019-20 όπως και με τον συντελεστή του +12 (42-30). Τις ίδιες επιδόσεις είχε στο εκτός έδρας ματς με τη Ράστα Βέχτα ενώ 42 πόντους μέσα από τη ρακέτα είχε και στο εκτός έδρας ματς της κανονικής περιόδου με την αυριανή αντίπαλο της στον τελικό, την Μπούργος.

 

 

Ο χθεσινός ημιτελικός έβγαλε για την ΑΕΚ ένα ακόμη ρεκόρ περιόδου, αυτό της μέγιστης διαφοράς που απέκτησε στη διάρκεια του αγώνα. Ο Δικέφαλος βρέθηκε μπροστά ακόμη και με 34 πόντους ενώ στην κανονική περίοδο και στη φάση των «16» η μεγαλύτερη διαφορά που «έχτισε» στη διάρκεια ενός αγώνα ήταν εκείνη των 28 στο εντός έδρας ματς με τη Ράστα Βέχτα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ