13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η αγάπη για το παιχνίδι είναι τα δάκρυα της Λίνταμ (vid)

Η αντίδραση της Τζοάνα Λίνταμ της Εθνικής Γυναικών της Μεγάλης Βρετανίας μετά την πρεμιέρα των Βρετανών στο Προολυμπιακό Τουρνουά είναι απλά η αγάπη για το ίδιο το παιχνίδι, για το μπάσκετ.

Η Μεγάλη Βρετανία μόλις είχε ηττηθεί 86-76 από την Κίνα, αλλά τα δάκρυα της Λίνταμ δεν ήταν για την ήττα. Ήταν για το ίδιο το μπάσκετ, για το τι σημαίνει για την ίδια, αλλά και για το τι ελπίζει να σημαίνει η παρουσία της ίδιας και των συμπαικτριών της για το μπάσκετ πίσω, στη χώρα τους.

"Ξέρω πως μιλάω και εκ μέρους των υπόλοιπων κοριτσιών της ομάδας λέγοντας πως προσπαθούμε να εμπνεύσουμε κάποιους και αν μέσα από αυτό πάρουμε και το εισιτήριο για το Τόκιο, κανείς δεν θα καταλάβει πόσα πραγματικά θα σημαίνει για εμάς. Ήταν μια απίστευτη διαδρομή. Απλά ξέρω από που ερχόμαστε, τι έχουμε περάσει και αυτό το εισιτήριο είναι τα πάντα. Και όταν βρίσκεται στο τέλος της καριέρας σου, σημαίνει ακόμη περισσότερα. Αν μπορούμε να εμπνεύσουμε την επόμενη γενιά και να βοηθήσουμε το μπάσκετ να συνεχίσει να προχωρά στο Ηνωμένο Βασίλειο ελπίζοντας να το ανεβάσουμε πιο ψηλά, να παίξουν πιο πολλά κορίτσια, να βρεθεί ένα επίπεδο πιο ψηλά και να έχουμε τη στήριξη που πραγματικά χρειαζόμαστε... Γι' αυτά παλεύουμε...

Δεν νιώθουμε πίεση γι' αυτό, αλλά τελικά αυτό είναι που θέλουμε. Οπότε αν γίνουμε η έμπνευση της επόμενης γενιάς των Βρετανών γενικά ώστε να ασχοληθεί με το άθλημα που όλοι μας αγαπάμε τόσο πολύ, αυτό θα ήταν το μεγαλύτερο βραβείο από μόνο του!".

Και δεν είναι τι είπε, αλλά πολύ περισσότερο πώς τα είπε... Όλη η αγάπη και το πάθος για το μπάσκετ σε λίγες προτάσεις και στις αντιδράσεις της...

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ