21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η αήττητη Νίμπουρκ και ο «μπόμπερ» Φελντέιν (vids+pics)

Η Νίμπουρκ συμπλήρωσε εκατό ημέρες αήττητη, ένας 17χρονος έκανε ρεκόρ στη φάση των «16» και ο Τζέιμς Φελντέιν έγραψε τη δική του ιστορία στο Basketball Champions League. Τα δεύτερα παιχνίδια των πλέι οφ ολοκληρώθηκαν, έστω και μετ’ εμποδίων λόγω κορονοϊού, με τη διοργανώτρια αρχή να συνοψίζει όλα όσα έγιναν.

Οι Τσέχοι έκαναν το 2-0 στις νίκες απέναντι στην Μπαντίρμα και πέρασαν στους «8» για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο BCL, αφού στα προημιτελικά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση είχαν φθάσει άλλες δύο φορές, το 2010 και το 2012, αλλά στο Eurocup. Αξίζει να σημειωθεί πως η Νίμπουρκ δεν έχει ηττηθεί μες στο 2020, «τρέχοντας» νικηφόρο σερί 23 ματς εντός και εκτός συνόρων. Συγκεκριμένα, 14-0 έχει στο τσεχικό πρωτάθλημα και 9-0 στο Basketball Champions League. Η τελευταία ήττα τους είναι εκείνη από το Περιστέρι, στις 3 Δεκεμβρίου του 2019, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου.

   

Θυμίζουμε πως αντίπαλος της Νίμπουρκ στα προημιτελικά θα είναι η ΑΕΚ. «Πρόκειται για γνώριμη ομάδα σε εμάς κι έναν από τους πιο δυνατούς αντιπάλους που θα αντιμετωπίσουμε φέτος. Ελπίζω η εξάπλωση του κορονοϊού να τεθεί υπό έλεγχο και να μπορέσουμε να παίξουμε μπροστά σε κόσμο, γιατί θα είναι πολύ κρίμα να διεξαχθούν προημιτελικοί κεκλεισμένων των θυρών», ανέφερε ο 37χρονος σέντερ της, Πετρ Μπέντα.

 

Η Μπαντίρμα μπορεί να έχασε την πρόκριση, αλλά «κέρδισε» τον Αλπερέν Σενγκούν, ο οποίος πραγματοποίησε μακράν την καλύτερη εμφάνιση που έχουμε δει από Έφηβο στα πλέι οφ. Ο 17χρονος σέντερ έκανε double double με 25π. και δεκατρία ριμπάουντ στο δεύτερο ματς με τη Νίμπουρκ κι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του BCL που τελείωσε έναν αγώνα πλέι οφ με τουλάχιστον 25π. και τουλάχιστον δέκα ριμπάουντ.

Ο Τζέιμς Φελντέιν, από την πλευρά του, έβαλε πέντε τρίποντα στη νίκη της Χάποελ Ιερουσαλήμ επί του Περιστερίου στο «Ανδρέας Παπανδρέου» κι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Basketball Champions League που φθάνει σε τέτοιον αριθμό σε πέντε διαφορετικά ματς. Συνολικά, ο 31χρονος γκαρντ έχει ευστοχήσει φέτος σε 51 σουτ τριών πόντων κι αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό, όταν επαναρχίσει το πρωτάθλημα, δεν αποκλείεται να κάνει ρεκόρ σε συνολικό αριθμό.

Την καλύτερη επίδοση έχει, έως τώρα, ο Γκέιμπ Γιορκ με 57 τρίποντα από την περίοδο 2017-2018, όταν έπαιζε στην Μπαϊρόιτ. Οι Ισραηλινοί έκαναν το 2-0 κόντρα στο συγκρότημα των δυτικών προαστίων και στους «8» θα παίξουν με την ισπανική Σαν Πάμπλο Μπούργος, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ