19.1 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Η Ένωση Παικτών Ισπανίας προειδοποιεί την Ευρωλίγκα

Ενστάσεις για τον αριθμό αγώνων που δίνουν κάθε σεζόν οι παίκτες κατέθσε ο Αλφόνσο Ρέγες, πρόεδρος της Ένωσης Παικτών της Ισπανίας και αδελφός φυσικά του Φελίπε Ρέγες, που ακόμη αγωνίζεται στην Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο ισπανικό σάιτ planetaacb.com με δεδομένο πως τα «παράθυρα» της FIBA θα παραμείνουν... ανοιχτά και παράλληλα θα υπάρξει αύξηση αγώνων στην Ευρωλίγκα, θα υπάρχει μεγαλύτερη καταπόνηση για τους παίκτες.

«Η προσθήκη δύο ομάδων, της Βιλερμπάν και της Μπάγερν, που ήδη αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα, ο αριθμός θα φτάσει στις 18 ομάδες. Κάτι το οποίο μεταφράζεται σε τέσσερις επιπλέον αγωνιστικές. Η Ευρωλίγκα συνεχίζει το δρόμο της χωρίς να μετρά τα εθνικά πρωταθλήματα και ειδικά την ACB. Όχι μόνο οι παίκτες, αλλά και οι ομάδες θα πρέπει να σκεφτούν τα ρόστερ τους. Όλες όσες αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα,  θα πρέπει να πουν στον κύριο Μπερτομέου, πως η αύξηση των ομάδων δεν μπορεί να γίνει με αυτόν τον τρόπο. Θέλουμε μια δυνατή Ευρωλίγκα, αλλά όχι σε βάρος των εθνικών πρωταθλημάτων. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Χρειαζόμαστε την ACB δυνατή, ώστε το μπάσκετ στη χώρα να παραμείνει δυνατό και μεγάλο!»

Ο Ρέγες υποστήριξε πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και πως πρόκειται για ένα θέμα «περίπλοκο και πολύ σοβαρό», προσθέτοντας πως «ίσως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας «την μεγαλύτερη διοργάνωση σε συλλογικό επίπεδο στο ποδόσφαιρο, όπου παίρνουν μέρος περισσότερες ομάδες, αλλά δίνουν λιγότερους αγώνες».

Αυτά είναι κάποια από τα βασικά σημεία της συνέντευξης, από μια προδημοσίευση που έκανε το σάιτ και η οποία ολόκληρη αναμένεται να δημοσιευτεί αύριο (25/1).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ