22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αυτός είναι ο “άγνωστος” Αλεκ Πίτερς της ΤΣΣΚΑ (vids)

Η CSKA προχώρησε σε μια κίνηση από αυτές που δεν μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια φέρνοντας στην EUROLEAGUE έναν παίκτη χωρίς προηγούμενη εμπειρία στην Ευρώπη αλλά και χωρίς να έχει φτιάξει όνομα στο επαγγελματικό μπάσκετ.


Προσωπικά μου αρέσουν τέτοιες κινήσεις γιατί πρέπει οι ομάδες (και) στην EUROLEAGUE να παίρνουν κάποια ελεγχόμενα ρίσκα και να δείχνουν ότι έχουν εμπιστοσύνη στην δυνατότητα τους να αξιολογήσουν την αγορά αλλά και να εξελίξουν νέους παίκτες.

ALEC PETERS
• Έτος γέννησης 1995
• Ύψος 2.06 cm
• Θέση PF

Η τεχνολογία πλέον μας δίνει την δυνατότητα μέσω της εικόνας αλλά και τις στατιστικής ανάλυσης να εξελίξουμε κάποια σενάρια για το τι μπορεί να προσθέσει ένας παίκτης στην ομάδα. Στο ΝΒΑ είναι κάτι που γίνεται σε μεγάλο βαθμό καθώς στα επιτελεία υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν ακριβώς αυτήν την δουλειά και όλοι μαζί σε συνεργασία παίρνουν κάποιες τέτοιες αποφάσεις.

Όσο πιο σύντομα γίνεται θα προσπαθήσω να δώσω κάποια στοιχεία και χωρίς να αναφέρω πολλά στατιστικά - τα οποία δεν είναι εύκολο να γίνουν κατανοητά- να περιγράψω τι περιμένουμε αρχικά να δούμε , καθώς είναι δεδομένο ότι  μπαίνοντας στο πρόγραμμα της ομάδας θα έχει ευκαιρίες να προσθέσει στοιχεία στο παιχνίδι του.

Ο Peters αποφοίτησε από το πρόγραμμα του Valparaiso. Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό ήταν το πολύ καλό και με πολύ γρήγορη εκτέλεση και μηχανική 3P σουτ του και η αποτελεσματικότητα να τελειώνει φάσεις στο LOW POST.


Ενδιαφέροντα στοιχεία ακόμη είναι ότι σύμφωνα με ποιο εξειδικευμένα στατιστικά στο πανεπιστήμιο ( και στο ΝΒΑ επίσης) σούταρε αρκετά σουτ με άμυνα επάνω του και μάλιστα αποτελεσματικά ( αυτό μετράει ) και το ότι έχει ικανότητα να σουτάρει και βγαίνοντας από SCREEN...κάτι σπάνιο πλέον στο μπάσκετ ακόμη και σε κοντούς παίκτες , πόσο μάλιστα για έναν κορμί με ύψος 2.06.

 

Τελείωσε την σεζόν σαν ηγέτης και σκόρερ στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το έλλειμμα του όμως σε ταχύτητα και δύναμη τον δυσκόλεψε να πάρει ευκαιρίες στο ΝΒΑ. Σίγουρα παλεύει και προσπαθεί αλλά δεν θα κυριαρχήσει στα REBOUND , δεν θα καλύψει την ρακέτα η έστω δεν είναι αυτό το βασικό στοιχείο που τον κάνει να ξεχωρίζει.
Βρήκε δουλειά στο NBA στο Phoenix , μια ταλαιπωρημένη ομάδα τα τελευταία χρόνια. Στο ΝΒΑ και ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη ομάδα δεν μπορούμε να κριτικάρουμε και τόσο πολύ τις επιδόσεις του η το πως πήγαν να τον χρησιμοποιήσουν για διάφορους λόγους. Αυτό που κράτησε από το κολλέγιο ήταν το γρήγορο και πολλές φορές «υπό πίεση» σουτ και την ικανότητα του να βγαίνει από SCREEN. Αρκετές φορές όπως και στο κολέγιο δεν δίστασε και πολύ νωρίς στο TRANSITION να πάρει το σουτ.

Αμυντικά είναι λογικό να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα σε πιο «βαριά κορμιά». Η λογική λέει ότι με με τα περισσότερα 4άρια της EUROLEAGUE θα έχει μειονέκτημα στην άμυνα λόγο ταχύτητας. Λογικά θα τον δούμε και σε small ball παιχνίδι σαν CENTER.

 

Βλέποντας εικόνα στο πώς αμύνθηκε στο ΝΒΑ αλλά και μετέπειτα στην αναπτυξιακή λίγκα , δεν κρίνεται καθώς εκεί τα πράγματα είναι πιο απλά από ότι στην πραγματικότητα. Η αμυντική του εικόνα ήταν καλύτερη στο κολέγιο αλλά εκεί οι αντίπαλοι είναιπιο αδύναμοι και πιο αργοί. Η πραγματικότητα σίγουρα θα φανεί μόνο στο παρκέ.

Άρα συνολικά το δεδομένο είναι η επιθετική του ικανότητα στο τρίποντο και μάλιστα με υψηλή ταχύτητα εκτέλεσης και «χωρίς δεύτερη σκέψη» αλλά και το σουτ βγαίνοντας από SCREEN. Υπάρχει ικανότητα στο παιχνίδι χαμηλά που μένει να δούμε αν μπορεί να υπάρξει και στο επίπεδο της EUROLEAGUE. Μια ακόμη προσδοκία είναι να αναπτύξει το PnPop παιχνίδι του και επίσης την ικανότητα του να δει έχει καλύτερη επιλογή πάσας η σουτ … δηλαδή καλύτερες αποφάσεις στο παρκέ. Αμυντικά σίγουρα δεν θα είναι και ιδιαίτερα αρχικά κάποιος που μπορείς να βασιστείς επάνωτου.

Σαν χαρακτήρας είναι πολλές οι αναφορές ότι ασχολείται ιδιαίτερα με το βίντεο από το παιχνίδι του και ψάχνει πάντα τρόπους να βελτιωθεί και ότι όταν βλέπει παιχνίδια στην τηλεόραση σημειώνει πράγματα σε ένα σημειωματάριο που πάντα έχει μαζί του. Γενικά πρόκειται για έναν παίκτη που έχει υψηλές βλέψεις για την καριέρα του και σίγουρα για να τον έχει επιλέξει η CSKA θα ήταν κάτι που αξιολογήθηκε και μέτρησε στην τελική επιλογή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ