23.5 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Η έδρα δεν ήταν αρκετή

Σε μία κατάμεστη Ζαλγκίριο Αρένα, η ομάδα του Σαρούνας Γιασκεβίτσιους υποδέχτηκε τη Μπασκόνια, του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, αλλά ηττήθηκε με σκορ 58-70 στη φετινή τους πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα. 

Στο πρώτο ημίχρονο η Ζαλγκίρις έσπασε τα στεφάνια, με την αστοχία της σε δίποντα, τρίποντα αλλά και βολές να δείχνει πραγματικά ανησυχητική. Σε αυτό ήρθαν να προστεθούν και 9 λάθη, άλλα τόσα όμως έκαναν και οι Βάσκοι. Το μόνο στοιχείο στο οποίο υπερτερούσαν οι Λιθουανοί ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ. 

Προς τα τέλη της τρίτης περιόδου, η Ζαλγκίρις άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά, αλλά ο Ματ Τζάνινγκ με 5 προσωπικούς πόντους έβαλε την ομάδα του μπροστά με 9. 

Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, η Ζαλγκίρις ευστόχησε σε 3 σερί τρίποντα, προσπαθώντας να διεκδικήσει όποιες πιθανότητες είχε για νίκη. Αυτή η αναλαμπή δεν ήταν αρκετή ωστόσο για να αντιστρέψει τα τραγικά ποσοστά που είχε σε όλο το ματς (36% δίποντα, 31% τρίποντα). Η Μπασκόνια  είχε περισσότερες λύσεις και διατήρησε τον έλεγχο μέχρι τέλους, επικρατόντας για πέμπτη συνεχόμενη φορά της Ζαλγκίρις.

OΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ: Από πλευράς Μπασκόνια επέστρεψε ο πλέον αγαπημένος παίκτης των φίλων των Βάσκων, ο Τόκο Σενγκέλια, μετά τον περσινό τραυματισμό του, που τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης όλο το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν. Από την άλλη πλευρά, ο Λούκας Λεκαβίτσιους επέστρεψε στην Ζαλγκίρις, την ομάδα που τον ανέδειξε, μετά το διετές πέρασμά του από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι τέσσερις τάπες με τις οποίες φιλοδώρησε τους παίκτες της Ζαλγκίρις, ο Γιουσούφα Φόλ, στα πρώτα 3 λεπτά συμμετοχής του στο πρώτο ημίχρονο, είναι σίγουρα ένα στατιστικό που δεν περνάει απαρατήρητο. 

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 30-37, 46-55, 58-70

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ