26 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Η Άρτεμις Σπανού στο basketa.gr: “Για εμάς, για την ομάδα, για την Ελλάδα”

Η Εθνική ομάδα των γυναικών αντιμετωπίζει την Τουρκία για μια θέση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ και η Άρτεμις Σπανού θέλει την πρόκριση για να συνεχιστεί η ιστορία!

Κάθε σοβαρή διοργάνωση που σέβεται τον εαυτό της, έχει χορηγό τα… McDonald’s  και διαθέτει τουλάχιστον μία ομάδα-έκπληξη. Το Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας υστερεί ως προς το πρώτο αλλά ως προς το δεύτερο, θαυμάζει την Εθνική ομάδα των γυναικών να παίζει άψογα τον ρόλο της. Τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά γράφουν ιστορία στο παρκέ της “Kralovka Arena” καθώς η νίκη επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Σερβίας και αυτή επί της Ρωσίας, την έστειλαν στα προημιτελικά να αντιμετωπίσει την αήττητη  - έως τώρα - Τουρκία. Η τετράδα βρίσκεται μία νίκη μακριά και η “γαλανόλευκη” θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να την διεκδικήσει. Το υπογράφει η Άρτεμις Σπανού που μιλώντας στο basketa.gr θέλει κι άλλες επιτυχίες γιατί πολύ απλά… δεν καταλαβαίνει τίποτα! 

- Μετά και την επιτυχία εις βάρος της Ρωσίας, πόσο στο μυαλό σας υπάρχει η τετράδα; Πόσο στο μυαλό σας βρίσκεται ένα μετάλλιο; Προτρέχω, το ξέρω αλλά επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη, είπα να… προσπεράσω την Τουρκία.

“Σωστό αλλά είμαστε μία ομάδα αποτελούμενη από 12 παίκτριες που έχουμε μάθει να βλέπουμε ένα-ένα τα παιχνίδια. Αυτό είχαμε πει κι όταν ήρθαμε στο Πανευρωπαϊκό. Step by step και όπως μας βγάλει! Καταφέραμε και περάσαμε στα προημιτελικά που είναι μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μας και τώρα έχουμε μπροστά μας την Τουρκία. Όλα είναι πιθανά. Τα ημιτελικά και ένα μετάλλιο απέχουν μία νίκη μακριά. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Έχουμε μάθει να μην φοβόμαστε και να κοιτάμε τον κάθε αντίπαλο στα μάτια. Έχουμε κερδίσει τον σεβασμό όλων και σε αρκετές περιπτώσεις, βλέπουμε να μας φοβούνται. Το σίγουρο είναι πως έχουμε γράψει Ιστορία. Πιστεύουμε, ελπίζουμε να την συνεχίσουμε”

- Μεγαλύτερο κέρδος είναι η νίκη επί της Ρωσίας που σας έστειλε στα προημιτελικά ή αυτό που ανέφερες, πως δυνατές ομάδες, μεγαθήρια της Ευρώπης έχουν αρχίσει να σας φοβούνται;

Και τα δύο είναι τεράστιες επιτυχίες. Για εμάς, για την ομάδα, για την Ελλάδα! Είναι κάτι που δεν υπήρχε στο παρελθόν και τώρα βλέπεις ομάδες-μεγαθήρια να μας φοβούνται και να μην θέλουν να παίξουν εναντίον μας. Είναι κάτι που προσπαθήσαμε πολύ για να το πετύχουμε. Τα αποτελέσματα μας οδήγησαν στην οκτάδα και είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ.

- Επιτυχία είναι και η 5η θέση. Να μια καλή ευκαιρία να την περάσετε.

Το 2009 τα κορίτσια είχαν φέρει την μεγαλύτερη διάκριση που έχει πετύχει έως τώρα η Ελλάδα. Εδώ που φτάσαμε, όλα είναι πιθανά. Σίγουρα θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο από 09' αλλά κι εδώ που φτάσαμε, είμαστε πολύ ευχαριστημένες.

- Να μιλήσουμε και λίγο για την Τουρκία; Αήττητη έως τώρα. Πως την κερδίζετε;

Η Τουρκία είναι μια μεγάλη δύναμη στον χώρο, εδώ και χρόνια. Εννοείται πως και αυτές θα παίξουν με πάθος και τσαμπουκά αλλά είναι ένα παιχνίδι πέντε εναντίον πέντε. Μπορεί να είναι πιο δυνατές, πιο αθλητικές αλλά πιο γρήγορες δεν θα είναι. Όποιος παίξει καλύτερα την τακτική του και όποιος εμφανιστεί λιγάκι πιο τυχερός – γιατί μετράει κι αυτό – θα πάρει την πρόκριση.

- Πες μου κάτι, πράγματι δεν καταλαβαίνεις τίποτα;

(Γέλια). Όλοι με ρωτάνε το ίδιο! Με την ενέργεια που είχα και την αδρεναλίνη στο κόκκινο, μου βγήκε αλλά ισχύει. Δεν καταλαβαίνω τίποτα! Όποια και να μου φέρουνε, θα την σπρώξω, θα την δείρω θα κάνω ότι χρειαστεί. Δεν καταλαβαίνω τίποτα!

- Κάτι τελευταίο, σε εκνευρίζει που το σινάφι μας το δημοσιογραφικό σας θυμήθηκε τώρα; Παίξατε προκριματικά, κάνατε τουρνουά, φύγατε για την Τσεχία και τώρα στην Ελλάδα, όλοι μιλάμε για εσάς.

Το γυναικείο μπάσκετ δεν είναι τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα, τόσο ψηλά. Στο χέρι μας ήταν να το κάνουμε και το πετύχαμε. Με τις επιτυχίες έρχονται και οι δημοσιότητες. Δεν μπορώ να σου πω πως με εκνευρίζει γιατί βλέπω το θετικό του πράγματος. Δείξαμε πως υπάρχουμε και μέσα από τη δημοσιότητα, μας αναγνωρίζει ο κόσμος, μας στηρίζει και μας εύχεται μόνο επιτυχίες. Τι καλύτερο από αυτό;



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ