15.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η άμυνα πρόδωσε τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός έδειξε διάθεση για μάχη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως οι Ρώσοι είχαν σαφώς περισσότερες λύσεις ιδιαίτερα μέσα στη ρακέτα και πήραν τη νίκη στο ΟΑΚΑ με 89-83.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας οι οποίοι αγωνίστηκαν δίχως τους Μπεν Μπέντιλ, Ζακ Όγκαστ και Ίαν Βουγιούκα, έχουν πλέον ρεκόρ 2-3, καθώς αναβλήθηκαν οι εκτός έδρας αγώνες τους με τη Βιλερμπάν και τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ενώ οι πρωταθλητές Ευρώπης ανέβηκαν στο 4-3.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας εμφανίστηκε σαφώς πιο έτοιμη στο πρώτο πεντάλεπτο και με τρομακτική ευστοχία έξω από τη γραμμή των 6,75μ. προηγήθηκε γρήγορα με διαφορά 13 πόντων (5-18, 5'), με τον Γιώργο Βόβορα να καλεί τάιμ άουτ, αφού ο Νταρούν Χίλιαρντ είχε προλάβει να ευστοχήσει ήδη σε τρία τρίποντα. Η άμυνα του Παναθηναϊκού βελτιώθηκε και μαζί με επιθετικές λύσεις που βρέθηκαν μετά από καλή κυκλοφορία της μπάλας, όχι απλά πλησίασε τους Ρώσους, αλλά ισοφάρισε σε 24-24, με δύο βολές του Νεμάνια Νέντοβιτς, στο τελευταίο δευτερόλεπτο της πρώτης περιόδου.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν καλύτερα και στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς με επιμέρους σκορ 9-2 ξέφυγαν (26-33) στο 13'. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη συνέχισε να «πυροβολεί» ανενόχλητη από την περιφέρεια και όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο αύξανε τη διαφορά. Με νέα «βόμβα» του Χίλιαρντ η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 17 πόντους (29-46) και τα πράγματα είχαν γίνει εξαιρετικά δύσκολα για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Νέντοβιτς πήρε ξανά «φωτιά» όμως και με διαδοχικούς πόντους βοήθησε το «τριφύλλι» να μειώσει σε 42-51 στο ημίχρονο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο φάνηκε ότι το παιχνίδι θα εξελισσόταν σε ντέρμπι. Η ΤΣΣΚΑ θέλησε να ξεφύγει ξανά με διψήφιες διαφορές, όμως ο Παναθηναϊκός δεν της το επέτρεψε κι έμεινε κοντά το σκορ. Μάλιστα με τρίποντο του Παπαπέτρου πλησίασε (52-54), όμως σ' εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν σημαντικά την άμυνα τους και με αρκετά κερδισμένα φάουλ και λύσεις από την περιφέρεια, μπόρεσαν να ξεφύγουν με διαφορά επτά πόντων (58-65). Αυτό ήταν και το σκορ που έγραφε ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ στο 30'.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο για την ελληνική ομάδα. Επιθετικά δεν έβρισκε σκορ χάνοντας εύκολες προσπάθειες, ενώ δυσκολευόταν να εξασφαλίσει και το αμυντικό ριμπάουντ, με αποτέλεσμα ένα κάρφωμα του Μπολομπόι να στείλει τη διαφορά στους 13 πόντους (58-71, 32') και η ΤΣΣΚΑ ήταν πλέον το ακλόνητο φαβορί για τη νίκη. Η διαφορά είχε παγιωθεί σε διψήφια νούμερα και παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» δεν έπαψαν να προσπαθούν, η κόρνα της λήξης βρήκε νικητές τους Ρώσους με 89-83.

Ο ΧΡΗΣΙΜΟΣ: Ο Ουίλ Κλάιμπερν δεν έκανε κατάχρηση προσπαθειών όμως ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 15 πόντους, ενώ έκανε τη διαφορά και στην άμυνα, αλλά και στο κομμάτι των ριμπάουντ, μαζεύοντας επτά «σκουπίδια». Για τον Παναθηναϊκό, ο Νεμάνια Νέντοβιτς αποτέλεσε εγγύηση στο σκοράρισμα με 19 πόντους, ενώ πολύ καλή ήταν η παρουσία του Λευτέρη Μποχωρίδη με 10 πόντους, 3 ασίστ και ισάριθμα ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Μετά το... εξωπραγματικό πρώτο μέρος και τα 9/23 τρίποντα των πρωταθλητών Ευρώπης, η... λογική επέστρεψε και τελείωσαν τον αγώνα με 12/30, την ώρα που οι «πράσινοι» εκτέλεσαν εξαιρετικά με 11/21. Αυτό που κόστισε στην ελληνική ομάδα, ήταν τα 13 επιθετικά ριμπάουντ των αντιπάλων της, τα περισσότερα στο δεύτερο μέρος.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ