22.8 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η άμυνα δείχνει το δρόμο…

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε το χρέος του, «σκούπισε» τον ΠΑΟΚ και πλέον στρέφεται στους τελικούς της Stoiximan.gr Basket League με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» για ένα ημίχρονο παρουσίασαν μέτρια εικόνα μετά από πολύ καιρό, όμως δεν μπήκαν σε περιπέτειες για δύο λόγους. Ο πρώτος ήταν η εκπληκτική απόδοση του Νικ Καλάθη ο οποίος σταμάτησε στους 27 πόντους, μοιράζοντας αρκετές ασίστ και κάνοντας τα πάντα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο δεύτερος λόγος ήταν η εντυπωσιακή μετάλλαξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Το «τριφύλλι» συνήθιζε σε όλη τη σεζόν να βελτιώνεται στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα, απλά σε κάποιες περιπτώσεις αυτό του στοίχισε. Έτσι λοιπόν απαγορεύεται να πράξει κάτι αντίστοιχο στη σειρά των τελικών, διότι οι «ερυθρόλευκοι» δύσκολα θα το συγχωρήσουν. 

Όσον αφορά την αλλαγή της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ, αυτή ήρθε πρώτα απ' όλα από την άμυνα. Στο πρώτο μέρος, οι πρωταθλητές Ελλάδας έμοιαζαν να αγνοούν την επίθεση του ΠΑΟΚ, επιτρέποντας στους αντιπάλους τους να σημειώσουν καλάθι με όποιο τρόπο ήθελαν, πιστεύοντας ότι θα κυριαρχήσουν από τη δική τους επίθεση.

Από την τρίτη περίοδο όμως εμφάνισαν το γνωστό αμυντικό τους πρόσωπο. Μόλις «έσφιξε» η άμυνα και με την ενέργεια που κατέθεσε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στο παρκέ, το παιχνίδι πήρε το δρόμο που όριζε η διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπάλων, πριν το τζάμπολ.

Ακολούθησε η «βροχή» τριπόντων, με τον Παναθηναϊκό να έχει εκτός τόσο τον Μάικ Τζέιμς όσο και τον Κέι Σι Ρίβερς. Οι δύο Αμερικανοί αποτελούν σημαντικά «γρανάζια» του συνόλου, όμως ο Καταλανός τεχνικός δεν τους χρησιμοποίησε, δείχνοντας ότι πάντοτε επιλέγει όσους μπορούν και είναι πρόθυμοι να κάνουν τη... δουλειά.

Η σειρά με τον Ολυμπιακό θα κριθεί λοιπόν από την άμυνα που θα παίξει ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός αποτελεί μία ομάδα υψηλού επιπέδου, όμως αν οι «πράσινοι» παραμείνουν πιστοί στο πλάνο τους και προσηλωμένοι στην άμυνα, τότε θα έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το ΟΑΚΑ αποτελεί σημαντικό... σύμμαχο, αλλά ήρθε η ώρα να αποδείξει το «τριφύλλι» την ανωτερότητά του στο παρκέ.

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ