18.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η άμυνα “έκρυψε” τα αρνητικά ρεκόρ

Η ΑΕΚ εξασφάλισε την πρόκριση της στα προημιτελικά παρότι έκανε χθες στατιστικά τη χειρότερη εμφάνιση της στο φετινό BCL. Αυτό μαρτυρούν οι 60 βαθμοί της στο ομαδικό ranking, αφού η προηγούμενη χειρότερη επίδοση της ήταν εκείνη των 65 του εντός έδρας παιχνιδιού με τη Λιετκαμπέλις. Στο ίδιο ματς η ΑΕΚ είχε σημειώσει 65 πόντους στην επίθεση και χθες μένοντας στους 62, σημείωσε επίσης αρνητική επίδοση περιόδου.

 


Αυτό εξηγείται μεταξύ άλλων και από τη χαμηλή δημιουργικότητα που έβγαλε χθες στο παρκέ, ισοφαρίζοντας τη χαμηλότερη επίδοση της στα ματς του ΟΑΚΑ, με 14 ασίστ -όσες είχε και πάλι κόντρα στη λιθουανική ομάδα- κι ενώ στην κανονική περίοδο είχε ως γηπεδούχος 18,42.

 


Η ΑΕΚ “έγραψε” και μία θετική επίδοση περιόδου κρατώντας τον ΠΑΟΚ σε μηδενική επίδοση πόντων από επιθετικά ριμπάουντ. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των τριών που είχε δεχτεί στο εντός έδρας παιχνίδι με την Αντβέρπ.

 

 

Γύρισε το όπλο του πάνω του

 

Ο ΠΑΟΚ έκανε τακτικά ότι καλύτερο μπορούσε και προφανώς “πλήρωσε” την απουσία των “μεγάλων” σουτ που έψαχνε, πέραν του 4-28 με το οποίο άρχισε συνολικά το 80λεπτο. Ωστόσο πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Οι 60 βαθμοί της ΑΕΚ στο ranking είναι η μικρότερη επίδοση μεταξύ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας παιχνίδια του στο φετινό BCL αφού 65 είχε η Φρίμπουρ. Θετικό ρεκόρ των εκτός έδρας αγώνων, είναι και οι 62 πόντοι που δέχτηκε η ομάδα της Θεσσαλονίκης, αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 64 που δέχτηκε στην Ελβετία.

 


Το πόσο μακριά έμεινε ο ΠΑΟΚ από τις συνηθισμένες επιδόσεις του στην περίμετρο, είναι το γεγονός ότι εκτέλεσε με 22,2% (4/18) κι ενώ στα προηγούμενα 15 παιχνίδια του στη φετινή διοργάνωση, δεν είχε πέσει κάτω από το 33,3% (είχε 9/27 στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Βόννη). Πέραν της αστοχίας του στα τρίποντα, για τον ΠΑΟΚ καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και τα πολλά λάθη του. Είχε 21 ισοφαρίζοντας τη χειρότερη επίδοση του στη φετινή σεζόν καθώς τόσα είχε κάνει και στην πρεμιέρα στη Βενετία.

 


Ο μεγάλος αριθμός λαθών οδήγησε και σε ένα ανάλογο παθητικό από αυτά. Οι 27 πόντοι που σημείωσε η ΑΕΚ από τα λάθη του ΠΑΟΚ, ήταν με διαφορά το μεγαλύτερο παθητικό για την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο φετινό BCL, αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 18 του πρώτου αγώνα αυτής της σειράς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΠΑΟΚ δεχόταν 10,92 πόντους από τα λάθη του στα 14 ματς της κανονικής περιόδου και δέχτηκε 22,5 στα ματς με την ΑΕΚ.

 


Αν και είχε περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ από την αντίπαλο του (εννιά έναντι επτά), ο ΠΑΟΚ δεν πήρε ούτε πόντο από αυτό, “γράφοντας” τη χειρότερη επίδοση του αφού μέχρι χθες δεν είχε πέσει κάτω από τους τέσσερις (στο εντός έδρας ματς με τη Ναντέρ).

 


Στον αντίποδα όμως πέραν της άμυνας έκανε εξαιρετική δουλειά και στα ριμπάουντ, κάτι που μαρτυρά το +15 που αποτυπώνεται στη στατιστική. Τα 34 αμυντικά και τα 43 συνολικά ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίες εκτός έδρας επιδόσεις της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου στη φετινή διοργάνωση.

 


Photo Credits: BCL



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ