20 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η άμυνα έδειξε τον δρόμο για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε κατά το ήμισυ τον στόχο του στο πρώτο παιχνίδι με την Καρσίγιακα αφού νίκησε αλλά με διαφορά που δεν μπορεί να του προσφέρει μια σχετική ασφάλεια ενόψει του αγώνα της Σμύρνης. Σπατάλησε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε αφού τρία λεπτά πριν το τέλος προηγήθηκε με 19 πόντους αλλά η διαφορά περιορίστηκε στους έξι. Υπήρξαν όμως στοιχεία του παιχνιδιού που είναι κάτι σαν «παράσημα» για τον Δικέφαλο.

 

Το βασικότερο είναι η άμυνα με τον ΠΑΟΚ να κρατάει την Καρσίγιακα 17 πόντους χαμηλότερα από τον μέσο όρο της. Ειδικά στην τρίτη περίοδο έκανε τρομερή δουλειά κρατώντας τους Τούρκους στους επτά πόντους. Ήταν η πρώτη φορά που ο Δικέφαλος είχε μονοψήφιο παθητικό σε μια περίοδο σε ματς στην Πυλαία για το BCL. Είχε παθητικό 11 πόντων στην 3η περίοδο με την Ορλαντίνα. Κορυφαία σχετική επίδοση του παραμένει πάντως εκείνη των πέντε πόντων στους οποίους κράτησε τη Βέντσπιλς στην 4η περίοδο του παιχνιδιού στη Λετονία.

 

Ένα από τα κομμάτια του παιχνιδιού στα οποία ο ΠΑΟΚ έκανε πολύ καλή δουλειά, ήταν τα αμυντικά ριμπάουντ, επιτρέποντας στην Καρσίγιακα να πάρει μόνο τρεις πόντους από τα επτά επιθετικά ριμπάουντ της. Πρόκειται μάλιστα για τη χαμηλότερη επίδοση που είχε αντίπαλος του Δικεφάλου στο σχετικό BCL, αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των πέντε πόντων της Νεπτούνας στην Πυλαία.

 

Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε διπλό ρεκόρ περιόδου ως προς τα εντός έδρας παιχνίδια του στη διοργάνωση με τα 30 αμυντικά και τα 38 συνολικά ριμπάουντ. Είχε από 27 αμυντικά στα ματς με Τενερίφη, Βέντσπιλς και Ορλαντίνα και 36 συνολικά με τους Ιταλούς, επιδόσεις που ξεπέρασε δηλαδή χθες.

 

Ενδεικτική της ενέργειας που έβγαλε στην άμυνα ο ΠΑΟΚ ήταν και η επίδοση των οχτώ κοψιμάτων ειδικά για μια ομάδα που δεν έχει συνήθως πολλές τάπες στη στατιστική της. Πρόκειται για την κορυφαία φετινή επίδοση του Δικεφάλου, όχι μόνο στο BCL αλλά σε όλες τις διοργανώσεις και σε σύνολο 33 αγώνων Πρωταθλήματος, Κυπέλλου και Ευρώπης. Είχε πέντε στο εντός έδρας ματς με τη Βέντσπιλς.

 

Μία ακόμη απόδειξη της εξαιρετικής δουλειάς που έκανε χθες στην άμυνα ο ΠΑΟΚ ήταν και τα δύο μόλις εύστοχα τρίποντα της Καρσίγιακα έστω και αν οι Τούρκοι δεν είναι δυνατοί σε αυτό το κομμάτι της επίθεσης τους. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται και εδώ για ρεκόρ περιόδου αφού τα λιγότερα τρίποντα που είχε δεχτεί πριν το χθεσινό ματς ο Δικέφαλος, ήταν τα πέντε στο Κλαϊπέδα από τη Νεπτούνας.

 

Είχε όμως προβλήματα στο αμυντικό transition, κακές δηλαδή επιστροφές επιτρέποντας στους Τούρκους να σημειώσουν 26 από τους 68 πόντους τους στον αιφνιδιασμό. Πρόκειται για τη χειρότερη αμυντική επίδοση του ΠΑΟΚ στα 15 παιχνίδια του στη φετινή διοργάνωση. Είχε δεχτεί 25 από τη Νεπτούνας.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ