26.3 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Η Άλμπα «τράβηξε» τους Βάσκους στον… βυθό (vids)

Η Άλμπα Βερολίνου πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της στη σεζόν κόντρα στη Μπασκόνια, την οποία «συνέτριψε» με 81-57 προκαλώντας σημαντικό «πλήγμα» στις βλέψεις των Βάσκων για την οκτάδα καθώς πλέον έχουν ρεκόρ 6-10, ενώ οι Γερμανοί τους πλησίασαν ανεβαίνοντας στο 5-11.

Από την αρχή του ματς η Μπασκόνια φαινόταν πως δεν πάταγε καλά σε αντίθεση με την γηπεδούχο Άλμπα που έδειχνε ορεξάτη και έβγαζε ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα να πάρει νωρίς το προβάδισμα, φτάνοντάς το από την δεύτερη κιόλας περίοδο σε διψήφια επίπεδα, πριν το 23-18 που ήταν σκορ δεκαλέπτου. Η φοβερή αστοχία της ομάδας του Ιβάνοβιτς, που είχε τον Τορνίκε Σενγκέλια στη χειρότερή του βραδιά στη φετινή Euroleague (o Γεωργιανός τέλειωσε το ματς με μόλις), συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, στις αρχές του οποίου η Άλμπα πραγματοποίησε ένα επί μέρους σερί 14-2 «εκτοξεύοντας» τη διαφορά στους 17 πόντους (37-20), κλείνοντας τελικά ένα φοβερό πρώτο ημίχρονο στο +15 (41-26) έχοντας υποχρεώσει τους φιλοξενούμενους σε 11 λάθη. 

Η κατάσταση δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τους Γερμανούς επί της ουσίας να μην απειλούνται ποτέ στο ματς και τον Ρόκας Γκιεντράιτις, να συνεχίζει να «πυροβολεί» διατηρώντας τη διαφορά ασφαλείας -η οποία έφτασε και στους 20 πόντους κάποια στιγμή- για την ομάδα του. Την ίδια στιγμή από τους «πελαγωμένους» Βάσκους προσπαθούσε ο Μάικλ Έρικ να μαζέψει τα «ασυμμάζευτα» αλλά τελικά η ήττα δεν αποφεύχθηκε και η Μπασκόνια έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη για την οκτάδα, ενώ η Άλμπα συνεχίζει να... διασκεδάζει την παρουσία της στη διοργάνωση.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Λάντρι Νόκο ήταν από τους βασικούς παράγοντες που η Άλμπα ξέφυγε στο σκορ στην αρχή του ματς. Ο σέντερ των Γερμανών πέτυχε «double-double» με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ και αποτέλεσε σημείο αναφοράς της μεγάλης νίκης της ομάδας του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα 3/19 εύστοχα τρίποντα που είχε συνολικά η Μπασκόνια, μαζί με τον έναν πόντο που σημείωσε ο Σενγκέλια, που είχε και μία ασίστ, εξηγούν με τον καλύτερο τρόπο τι έγινε στο Βερολίνο, με τους Βάσκους να έχουν ακόμα 19 λάθη.

Διαβάστε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

https://www.youtube.com/watch?v=Y0AopZcq0jw



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ