14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Άλμπα έκανε… χαλάστρα στην Μπασκόνια (vids)

Η τελευταία νίκη της Άλμπα έγινε 10 μέρες πριν τα Χριστούγεννα στο Βελιγράδι. Έκτοτε μετρούσε έξι συνεχόμενες ήττες, σερί που κατάφερε να τελειώσει μέσα στη Βιτόρια. Η ομάδα του Αϊτο Ρενέσες επιβλήθηκε της Μπασκόνια με 84-77 και στην πραγματικότητα της έκανε... χαλάστρα, στην προσπάθεια που κάνει να μην απομακρυνθεί από το γκρουπ των ομάδων που βρίσκονται από την 7η μέχρι τη 13η θέση.

 


Το αποψινό αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι ικανό να αλλάξει τη μοίρα της Άλμπα που δύσκολα θα ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ωστόσο έκανε πολύ πιο δύσκολη την προσπάθεια των Βάσκων για μια θέση στα πλέι οφ. Η διαβολοβδομάδα που ακολουθεί (θα παίξει εκτός με τη Βιλερμπάν και εντός έδρας με τη Ζαλγκίρις) θα δείξει αν μπορεί από το 9-12 στο οποίο βρίσκεται πλέον, μπορεί να έχει πιθανότητες να προλάβει το τρένο των πλέι οφ.

 

 

Η Άλμπα κατάφερε να επιβάλλει ένα αργό τέμπο στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που δεν ευνοούσε τους γηπεδούχους. Έτσι στο τέλος της πρώτης περιόδου ήταν μπροστά με 21-18. Ο Πολονάρα όμως ήταν πολύ παραγωγικός -είχε 13 πόντους στα πρώτα 13 λεπτά του παιχνιδιού- και η Μπασκόνια προσπέρασε με 31-30. Οι Βάσκοι κράτησαν ένα μικρό προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, όμως η Άλμπα με πρωταγωνιστή τον Πέιτον Σίβα -είχε 11 πόντους σε 9'- και έχοντας υψηλά ποσοστά (7/14δ, 9/17τρ.) έδειχνε αποφασισμένη να τους... βγάλει το λάδι (50-46). Η εκκίνηση του δεύτερου ημιχρόνου το έκανε αυτό ακόμη πιο σαφές.

 


Οι Γερμανοί μπήκαν στο δεύτερο μέρος με ένα σερί 18-6 στα πρώτα επτά λεπτά του και προηγήθηκαν με οχτώ (56-64). Στο 30' η απόσταση των έξι πόντων (61-67), άφηνε ανοιχτή την υπόθεση νίκη και για τις δύο ομάδες. Πλησιάζοντας προς το τέλος, η Άλμπα συνέχισε να έχει το πάνω χέρι (72-77 στο 37'), η Μπασκόνια δεν βρήκε τα «μεγάλα» σουτ που χρειαζόταν και ένα λεπτό πριν το τέλος είχαν όλα κριθεί (74-82).

 

 

 


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Τζέισον Γκρέιντζερ έκανε μία εξαιρετικά μεστή εμφάνιση για την Άλμπα, τελειώνοντας το παιχνίδι με επτά πόντους, οχτώ ασίστ, τέσσερα ριμπάουντ και ισάριθμα κλεψίματα, κερδίζοντας τον τίτλο του κορυφαίου των νικητών.

 

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Και οι δύο ομάδες κατέφυγαν στη λύση του τριπόντου πολλές φορές όμως η Άλμπα ήταν πιο αποτελεσματική από την περίμετρο έχοντας 13/28 έναντι των 11/30 που μέτρησε η Μπασκόνια.

 

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ