20.9 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Άλμπα… άλλαξε

Αλλαγή φιλοσοφίας για την Άλμπα Βερολίνου, η οποία αποφάσισε ύστερα από είκοσι πέντε χρόνια να καταργήσει τη χορευτική ομάδα της.

Οι τσιρλίντερ του γερμανικού συγκροτήματος, οι Alba Dancers, δεν θα βρίσκονται τη νέα αγωνιστική περίοδο στη  «Mercedes-Benz Arena», για να κρατούν συντροφιά στους φιλάθλους κατά τη διάρκεια των τάιμ άουτ και των διακοπών των εντός έδρας αναμετρήσεων των «άλμπατρος». Ο διευθύνων σύμβουλος, Μάρκο Μπάλντι, εξήγησε πως θέλουν να προωθήσουν την παρουσία ανδρών και γυναικών ισάξια εντός του αγωνιστικού χώρου, για αυτό και προχώρησαν στην εν λόγω απόφαση.

Όπως εξήγησε: «Οι Alba Dancers έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια. Έχουν βραβευτεί αρκετές φορές ως η καλύτερη χορευτική ομάδα στην Ευρώπη. Οι χορεύτριες έχουν δουλέψει σκληρά κι έχουν χρησιμοποιήσει ακούραστα τις ικανότητές τους για την ομάδα μας και τους φιλάθλους στον αγωνιστικό χώρο. Θα ήθελα να εκφράσω το θαυμασμό μου για την αφοσίωσή τους και να τις ευχαριστήσω με όλη μου την καρδιά για την προσφορά τους, εκ μέρους όλου του συλλόγου. Ωστόσο, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η εμφάνιση νεαρών γοητευτικών γυναικών να εμφανίζονται στις διακοπές ενός αγώνα δεν ταιριάζει στην εποχή μας. Ξέρουμε ότι θα λείψουν από τους φιλάθλους μας».

Συνεχίζοντας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη γυναικεία ομάδα της Άλμπα Βερολίνου: «Στα εντός έδρας παιχνίδια μας υπήρχε η εντύπωση ότι οι γυναίκες της Άλμπα ήταν υπεύθυνες για να χορεύουν στα διαλείμματα, ενώ οι άνδρες για να παίζουν μπάσκετ. Ο σύλλογός μας, όμως, είναι διαφορετικός. Με το πρόγραμμα που έχουμε για τις μικρές ηλικίες είμαστε πρότυπα, αφού εμπνέουμε κορίτσια και αγόρια ισάξια να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Στο μέλλον θέλουμε να προωθήσουμε ακόμα περισσότερο την εικόνα ότι οι γυναίκες στο χώρο του μπάσκετ μπορούν να είναι πρότυπα. Έχουμε ήδη τη μεγαλύτερη βάση παικτριών στην Γερμανία. Η πρώτη ομάδα γυναικών του συλλόγου ανέβηκε στη δεύτερη κατηγορία πριν από έναν χρόνο. Θα ενισχύσουμε αυτήν τη δυναμική, με στόχο η γυναικεία ομάδα μπάσκετ να παλέψει προκειμένου να βρεθεί στην πρώτη κατηγορία τα επόμενα χρόνια».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ