32.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Ηττα… πρωτιάς της Φενέρ στην Μόσχα

Η ΤΣΣΚΑ νίκησε στην Μόσχα την Φενερμπαχτσέ με 70-68, την πλησίασε σε απόσταση μίας νίκης, όμως το καλάθι του Κώστα Σλούκα στην εκπνοή, κράτησε υπέρ των Τούρκων την διαφορά στην ισοβαθμία, αφού στον πρώτο γύρο είχαν νικήσει με τέσσερις και ουσιαστικά τους εξασφαλίζουν την πρωτιά της κανονικής περιόδου.

Η Φενερμπαχτσέ τις δύο τελευταίες αγωνιστικές έχει να πάει στο Μιλάνο και να υποδεχτεί την Μακάμπι, ενώ η ΤΣΣΚΑ θα πάει στα... περίχωρα για να αντιμετωπίσει την Χίμκι και θα υποδεχτεί την Μπασκόνια.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο και είχε ιδιαιτερότητες. Η Φενέρ προηγήθηκε στο δεκάλεπτο με 18-14 έχοντας πιέσει πολύ την άμυνα και κλέψει μπάλες, η ΤΣΣΚΑ το έφερε στα μέτρα της στην δεύτερη περίοδο, παρότι για ώρα σκόραραν μόνο ο Πίτερς με τον Κλάιμπερν, μέχρι ο άποντος για 19 λεπτά Ντε Κολό βάλει μαζεμένους τους πέντε τελευταίους πόντους της ΤΣΣΚΑ του ημιχρόνου και την φέρει στο 36-35.

Η ευχέρεια της ΤΣΣΚΑ στο μακρινό σουτ, απέναντι σε μια ασυνήθιστα άστοχη Φενέρ την έφερε στο +7, 44-37 στο 23' και έκλεισε το δεκάλεπτο στο 52-48, ακριβώς την διαφορά του πρώτου αγώνα και της νίκης της Φενέρ.

Η τέταερτη περίοδο ήταν μια... παρτίδα σκάκι, με το ματς να ισορροπεί και από το 36' και μετά να ακροβατούν οι δύο ομάδες για την τελική διαφορά, με συνεχόμενα τάιμ άουτ και μεγάλα καλάθια, με κυρίαρχο τον Κόρι Χίγκινς.

Το... μεγαλύτερο, όμως, ήταν αυτό του Σλούκα που δεν άλλαξε νικητή, αλλά έκρινε την διαφορά.

ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ: Ο Ουίλ Κλάιμπερν είναι πρωταγωνιστικό πρόσωπο στην ΤΣΣΚΑ και αυτό φάνηκε ακόμη μια φορά. Ο Αμερικανός φόργουορντ, με ουκ ολίγες πτήσεις για άλλη μια φορά, τελείωσε με 16 πόντους και οκτώ ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Μπορεί η Φενέρ να είχε πέντε παραπάνω κατοχές από δύο παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ και τρία λιγότερα λάθη, αλλά δεν τις αξιοποίησε βλέποντας κανείς τα 6/23 τρίποντά της, έναντι των 5/13 της πιο οικονομικής ΤΣΣΚΑ.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ