20.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ηρόδοτος: Κίνηση «ματ» με Σιαμαντούρα

Μία μεγάλη κίνηση για την ομάδα του Ηροδότου, καθώς η Γιασεμή Σιαμαντούρα ανέλαβε προπονήτρια στο γυναικείο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου, αλλά και στις νεάνιδες. Η Σιαμαντούρα, αναμένεται να συνεισφέρει στην κρητική ομάδα με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτει και να βοηθήσει τον Ηρόδοτο σε αυτή τη νέα προσπάθεια. 

Η Σιαμαντούρα έχει σημειώσει μία πολύ μεγάλη και αξιοθαύμαστη πορεία στα παρκέ, τόσο ως παίκτρια, αλλά και ως προπονήτρια. Από τη Χαλκίδα όπου ξεκίνησε την καριέρα της, στο Παλαιό Φάληρο, στα τρία πρωταθλήματα με τον Σπόρτιγκ έως το μεγάλο άλμα στον Παναθηναϊκό με παρέμβαση του αείμνηστου Παύλου Γιαννακόπουλου. Δέκα χρόνια διήρκεσε η διαδρομή της στο "τριφύλλι", που υπηρέτησε και από προπονητικό πόστο το 2000. Η πορεία της στον Παναθηναϊκό σημαδεύτηκε από πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, τόσο ως παίκτρια, όσο και ως προπονήτρια.

Πλέον, η Σιαμαντούρα επιστρέφει στην Κρήτη μετά το πέρασμά της από το Ηράκλειο, αυτή τη φορά για λογαριασμό του Ηροδότου και μίλησε για τη νέα σεζόν με την κρητική ομάδα: 

"Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που θα δουλέψω στο Ηράκλειο και στην Κρήτη, όπου το μπάσκετ έχει μεγάλη παράδοση και εξαιρετική παρουσία στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια, με την ανάληψη σπουδαίων διοργανώσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αλλά και την πολύ καλή οργάνωση των συλλόγων. Στην ομάδα του Ηροδότου, ένα ιστορικό σωματείο με μεγάλες επιτυχίες και στο γυναικείο μπάσκετ στο παρελθόν, υπάρχει πλάνο και επένδυση για τα τμήματα ακαδημίας, προκειμένου για την ενίσχυση και διαμόρφωση του παραγωγικού μοντέλου στη βάση του. Στόχος είναι η ανάδειξη ταλέντων και η παραγωγή αθλητών και αθλητριών που θα διαδώσουν το μπάσκετ και το ευ αγωνίζεσαι στην κοινωνία, αλλά και θα διακριθούν με το σύλλογο ή ατομικά στο μέλλον σε υψηλό επίπεδο. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει στρατηγική και σωστός σχεδιασμός στα διάφορα τμήματα, ώστε ανάλογα με την ηλικία η κάθε αθλήτρια να εξελίσσεται σε συγκεκριμένες δεξιότητες, με προσοχή και στα βασικά του μπάσκετ. Αλλά και συγκεκριμένο πλάνο για την εξέλιξη των αθλητριών σε υψηλότερο επίπεδο, μέσω της σύνδεσης της προσπάθειας των σωματείων με το σχεδιασμό της ομοσπονδίας και των εθνικών ομάδων. Αυτά θεωρώ ότι υπάρχουν στον Ηρόδοτο, θα προσπαθήσω να συνεισφέρω και να συμβάλλω στην προσπάθεια για την περαιτέρω εξέλιξη και υλοποίησή τους, ώστε τα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στο παιχνίδι που αγαπάμε".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ