20.9 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ηρακλής-Μόρναρ Μπαρ 83-82: Φινάλε με πανάξια νίκη (pics, vid)

Ο Ηρακλής έπαιξε σήμερα με ένα μόνο κίνητρο. Να αποφύγει το «στίγμα» του 0-6 στους ομίλους του FIBA Europe Cup και το κατάφερε. Επικράτησε της Μόρναρ Μπαρ στο Ιβανώφειο για την τελευταία αγωνιστική με 83-82. Ένα αποτέλεσμα που ήρθε μέσα από προσπάθεια 40 λεπτών, ανατροπή στο φινάλε και με μία τάπα του Κουζέλογλου στο λέι απ που έγινε στην εκπνοή!

 


Οι «κυανόλευκοι» αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση με μία νίκη γοήτρου που μπορεί να τους δώσει την ψυχολογική ώθηση για τη δύσκολη συνέχεια στην Basket League. Παράλληλα έκαναν… χαλάστρα στους Μαυροβούνιους που με νίκη θα περνούσαν στην επόμενη φάση. Στο τέλος όρμησαν στο παρκέ και διαμαρτυρήθηκαν για αντικανονική τάπα στην… οριακή ομολογουμένως φάση με τον Κουζέλογλου.

 

Ο Ηρακλής έδειξε αρχικά διάθεση να αποφύγει την κατάχρηση των τριπόντων, κάτι που έχει κάνει κατά κόρον ως τώρα. Πέρασε την μπάλα κοντά στο καλάθι και με 9/10 δίποντα προηγήθηκε με 21-17 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

 


Οι «κυανόλευκοι» συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο μετά τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου (28-21) αλλά οι Μαυροβούνιοι με σερί 12-4 κατάφεραν να προσπεράσουν (32-33 στο 17’). Στο τέλος του ημιχρόνου ο Ηρακλής ήταν και πάλι μπροστά με 43-40, έχοντας κορυφαίο τον Γάιο Σκορδίλη με 10 πόντους και 5/5 δίποντα.

 

 

Ο Κερκυραίος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και φτάνοντας τους 17 με 8/8 δίποντα κράτησε τον Ηρακλή στο παιχνίδι στα μέσα της τρίτης περιόδου (51-51) ενώ στο φινάλε της υπήρχε ισοπαλία στους 64 πόντους. Μετά το αρχικό 4-0 που έκανε το 68-64 για τον Ηρακλή, η Μόρναρ Μπαρ απάντησε με σερί 10-1 (69-74). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης όμως δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια και μετέτρεψε το 72-77 στο 78-77 στα 2’ πριν το τέλος.

 


Δύο κακές επιλογές του Ηρακλή, δύο καλά «διαβάσματα» από τη Μόρναρ Μπαρ και έγινε το 78-82 στα 1:13 από το τέλος. Στον Ηρακλή τα είχαν με τη διαιτησία από νωρίς και μια διαμαρτυρία του Κώστα Μέξα προκάλεσε την αποβολή του με δεύτερη τεχνική ποινή. Ο Ηρακλής είχε όμως ακόμη σφυγμό, με τρίποντο του Κουζέλογλου και με λέι απ του Γούλριτζ κατάφερε να προηγηθεί με 83-82 στα 32’’! Οι Μαυροβούνιοι αστόχησαν σε τρίποντο όμως ο Ντάγκλας αστόχησε σε δύο βολές. Στην τελευταία φάση έκοψε λέι απ και χάρισε τη νίκη στον Ηρακλή, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για αντικανονικό κόψιμο!

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Γάιος Σκορδίλης έκανε παιχνίδι καριέρας με 17 πόντους, 8/8 δίποντα και επτά ριμπάουντ όμως ο Γιάννης Κουζέλογλου έκρινε τον αγώνα με το τρίποντο και την τάπα στο τέλος.

 


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Τα 11:50 λεπτά παρουσίας του Ρέτζι Λιντς στο παρκέ ίσως κάτι να σημαίνουν, με βάση το εξ Ιταλίας ενδιαφέρον για τον Αμερικανό σέντερ.

 


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μόρναρ Μπαρ εκτέλεσε με 47,6% από το τρίποντο όμως ο Ηρακλής έκανε τη δουλειά με τα δίποντα (67,6%) χωρίς να είναι κακός από την περίμετρο (32%).


Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 


Photo Credits: Eurokinissi

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ