19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ηρακλής-Ιρόνι 80-105: Κατώτερος των περιστάσεων κι εκτός final four

Έτσι όπως γίνεται η φετινή διοργάνωση του FIBA Europe Cup, αυτή ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή. Μία ευκαιρία για ένα final four και γιατί όχι για έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Οι «κυανόλευκοι» όμως δεν θα τραβήξουν ως το τέλος αυτόν τον δρόμο, αφού δεν τα κατάφεραν στον προημιτελικό απέναντι στην Ιρόνι από την οποία ηττήθηκαν με 80-105. Οι Ισραηλινοί θα αντιμετωπίσουν στον έναν από τους δύο ημιτελικούς της διοργάνωσης, τη ρωσική Πάρμα στις 23 Απριλίου.

 


Για ένα παιχνίδι αυτής της κρισιμότητας, ο Ηρακλής αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων. Περιορίστηκε σε κάποια μικρά ξεσπάσματα που του επέτρεψαν προσωρινά να πλησιάσει την Ιρόνι που είχε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης περιορίζεται πια στην ελληνική Basket League επιζητώντας τη συμμετοχή της στα πλέι οφ.

 

Ο Ηρακλής μπήκε πολύ νευρικά στο παιχνίδι και στο πρώτο εξάλεπτο βρέθηκε πίσω με 13 πόντους (6-19) όμως μέσα σε δύο αγωνιστικά λεπτά μείωσε στους έξι (13-19). Είχε όμως σοβαρά προβλήματα στο πρώτο μισό του γηπέδου, κάτι που αποτυπώθηκε στους 27 πόντους που είχαν οι Ισραηλινοί στην πρώτη περίοδο που έκλεισε με σκορ 18-27 υπέρ της Ιρόνι.

 


Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος επιχείρησε μέσα από μία άμυνα ζώνης «3-2» να βελτιώσει την αμυντική εικόνα του Ηρακλή που στα μέσα της δεύτερης περιόδου συνέχισε να είναι μακριά από την αντίπαλο του στο σκορ (24-36). Με ένα νέο ξέσπασμα όμως, κατάφερε να γίνει και πάλι απειλητικός αφού μείωσε στο 17', στο 33-37. Προσωρινά όμως, αφού η Ιρόνι βρέθηκε στο +13 (35-48) και στο τέλος του ημιχρόνου ήταν μπροστά με 10 (40-50).

 


Ο Ηρακλής μπήκε πιο αποφασιστικά στο δεύτερο ημίχρονο και βγάζοντας ένταση στην άμυνα του, πλησίασε στους τέσσερις (48-52) όμως η Ιρόνι διατήρησε τον έλεγχο και ξέφυγε για πρώτη φορά με 15 στο 29' (53-68) με ένα σερί 16-5. Στο τέλος του δεκαλέπτου ο Ηρακλής βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση (55-72).

 

 

Οι Ισραηλινοί βρέθηκαν στο +21 επτά λεπτά πριν το τέλος (59-80). Παρά τις προσπάθειες του Ίμπανκς στην επίθεση, η αδυναμία του Ηρακλή να ανακόψει το up tempo της Ιρόνι, εκ των πραγμάτων απέτρεπε κάθε πιθανότητα επιστροφής στο παιχνίδι. Έτσι η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου.

 


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Αν μπορεί να κρατήσει κάτι ο Ηρακλής από το σημερινό παιχνίδι είναι η προσπάθεια του Ντέβιν Ίμπανκς. Ο Αμερικανός ήταν με διαφορά ο καλύτερος των «κυανόλευκων», δίνοντας την αίσθηση σε κάποια διαστήματα ότι πάλευε μόνος του. Τελείωσε το παιχνίδι με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ.

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Με τριψήφιο παθητικό στην άμυνα ο Ηρακλής θα έπρεπε να πιάσει το τέλειο στην επίθεση, απλά και μόνο για να διεκδικήσει τη νίκη. Ακόμη κι αν το +30 παθητικό της τελευταίας περιόδου εξηγείται από το ότι το παιχνίδι είχε πια κριθεί, οι 72 στο 30' δεν έδιναν την εικόνα μιας ομάδας που μπήκε για να διεκδικήσει προκριση σε ένα final four.

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ