18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ηρακλής – Απόλλωνας Πάτρας 81-82: Ο Μολφέτας μεγάλωσε την «κατάρα»

Ο Απόλλωνας Πάτρας πανηγύρισε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη, με τον Γιάννη Μολφέτα να διαμορφώνει το 81-82 ένα δευτερόλεπτο πριν τη λήξη του αγώνα στο «Ιβανώφειο». Ο Ηρακλής είναι στο 1-4 έχοντας χάσει όλα του τα παιχνίδια στο νήμα σαν να τον κυνηγάει... κατάρα, ο Απόλλωνας είναι στο 3-3 και βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία. Αμφότεροι περιμένουν από τον αθλητικό δικαστή αφαίρεση βαθμών, άρα κάθε ένας είναι πολύτιμος. Το άξιζαν οι Πατρινοί που ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έκανε μεγάλη αντεπίθεση ο Ηρακλής, αλλά πάλι έφυγε με σκυμμένο κεφάλι. 

Το πρώτο ημίχρονο είχε δύο ενδιαφέροντα στοιχεία. Την απόλυτη κυριαρχία του Απόλλωνα και τη διακοπή λόγω την έντονης αντιπαράθεσης των οπαδών του Ηρακλή με τον πρόεδρο Θεόδωρο Δρακόπουλο. Στο αγωνιστικό μέρος, οι μυαλωμένοι παίκτες του Βετούλα, που έκαναν μόλις δύο λάθη σε 20 λεπτά, έπαιξαν άριστη άμυνα πάνω στον Ντάγκλας, πήγαν σε σωστές επιθέσεις αρχικά με τον Τσαλμπούρη και στη συνέχεια με τον Δίπλαρο να πρωταγωνιστούν έφτασαν μέχρι το +18, 31-48 στο 19' και έκλεισαν το ημίχρονο στο 36-49

Από το 36-52 ο Ηρακλής βρήκε για πρώτη φορά αμυντικό ρυθμό, ήρθαν και οι επιθετικές λύσεις με τον Κουζέλογλου να δίνει λύσει και το 60-63 του δεκαλέπτου είχε δώσει ενδιαφέρον στον αγώνα. Ηταν η σειρά του Απόλλωνα να επιστέρεψει στις καλές αμυντικές του επιδόσεις, έτσι στο 35' είχε πάρει μια μικρή απόσταση, 62-69.  

Οι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες στο τελευταίο τρίλεπτο, με τον Ντάγκλας που έκανε τα πάντα εκτός από το να ευστοχεί μέχρι εκείνο το σημείο, να βρίσκει ένα τρίποντο για 71-71. Ντάγκλας και Κόουλμαν πήραν στις πλάτες τους τις ομάδες τους, με τον αμερικανό του Απόλλωνα όμως να σκοράρει οκτώ συνεχόμενους πόντους και το 74-79 στο 39'10'' ήταν από δικό του τρίποντο. 

Με τον Παπαδάκη να έχει μειώσει σε 79-80 με τρίποντο στα 26'', ο Απόλλωνας έκανε λάθος επαναφορά, ο Παπαδάκης έκλεψε την έδωσε στον Αγραβάνη και στα 16'' έκανε το 81-80. Ο Ντέιβις έχασε τρίποντο στα 4'', αλλά το air ball έστειλε τη μπάλα στα χέρια του ξεχασμένου Μοφλέτα και αυτό στο 1,2'' έκανε το 81-82

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Μπορεί ο Γιάννης Μολφέτας να ήταν ο ήρωας της τελευταίας στιγμής για τον Απόλλωνα, όμως, ο Ορλάντο Κόουλμαν ήταν αυτός που όταν το Ιβανώφειο είχε πάρε... φωτιά, πήρε την ομάδα πάνω του και με συνεχόμενους πόντους έκοψε τον αέρα στον Ηρακλή και κράτησε όρθιο τον Απόλλωνα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ηρακλής ήταν πολύ άστοχος στο ματς και το πλήρωσε. Ειδικά στα τρίποντα, είχε 8/33, έναντι 11/32 του αντιπάλου και ενώ πόνταρε πολλά εκεί, δε δικαιώθηκε.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ