16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ηρακλής-ΑΕΚ 86-74: Ανεφοδίασε τη φιάλη του οξυγόνου (pics, vids)

Μετρώντας έξι ήττες στα πρώτα επτά παιχνίδια του και σε συνδυασμό με την αφαίρεση τριών βαθμών, ο Ηρακλής παίζει από νωρίς υπό πίεση. Με αυτά τα δεδομένα η νίκη που σημείωσε επί της ΑΕΚ με 86-74, του δίνει το απαραίτητο οξυγόνο για να συνεχίσει την προσπάθεια. Τα κατάφερε με τους Σκορδίλη, Κουζέλογλου και Γούλριτζ να κάνουν εξαιρετική εμφάνιση.

 


Η ΑΕΚ αν και μπήκε εντυπωσιακά στο παιχνίδι δεν κατάφερε να το κερδίσει, αλλά ήταν προφανές το ψυχολογικό αποτύπωμα της απώλειας του Στέφαν Γέλοβατς λίγες μέρες πριν, που έγινε βαρύτερο με τον τραυματισμό του Μπράιαν Ανγκόλα στον λαιμό που είχε ως αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Μπροστά σε αυτά, η ήττα μετά από τις δύο σερί νίκες επί του Λαυρίου και του Προμηθέα, έχει ελάχιστη σημασία.

 

Στα δύο πρώτα λεπτά υπήρχε μία ομάδα στο παρκέ αφού η ΑΕΚ προηγήθηκε με 9-0 και λίγο μετά με 14-3 με τον Έρικ Γκρίφιν να σαρωτική εκκίνηση με 11 πόντους! Ο Ηρακλής χρειάστηκε σχεδόν πέντε λεπτά για το πρώτο του καλάθι εντός παιδιάς με τον Αγραβάνη. Η ΑΕΚ παρότι είχε ένα σερί κακών επιθέσεων, δεν έχασε τον έλεγχο στην πρώτη περίοδο αφού ήταν μπροστά με 24-12 στο 8’ αν ο Ηρακλής κατάφερε μέσα σε 1,5 λεπτό να μαζέψει τη διαφορά (22-27).

 


Οι γηπεδούχοι είχαν χτίσει πια την απαραίτητη ψυχολογία για να συνεχίσουν να πλησιάζουν και μετά από δύο λεπτά στη δεύτερη περίοδο, ισοφάρισαν στους 27 πόντους παίρνοντας μεγάλη βοήθεια από τον Γάιο Σκορδίλη που είχε επτά. Ο έμπειρος σέντερ ήταν αυτός που έδωσε και το προβάδισμα στον Ηρακλή στα μισά της δεύτερης περιόδου (34-33) φτάνοντας τους 11. Ο Νίκος Παππάς όμως με τα τρίποντα του (4/6 στο πρώτο μέρος) κράτησε την ΑΕΚ που έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 45-42, παρότι προς το τέλος του υπέστη ένα ακόμη σοκ με τον τραυματισμό του Μπράιαν Ανγκόλα.

 

 

Το παιχνίδι ήταν πια ισορροπημένο. Ο Ηρακλής με περισσότερες επιλογές και τους ψηλούς του Σκορδίλη και Κουζέλογλου να κάνουν καλή δουλειά και στις δύο πλευρές του παρκέ, ήταν μπροστά με έναν πόντο στα μισά της τρίτης περιόδου (55-54) και λίγο μετά με έξι (65-59) αφού η ΑΕΚ δεν είχε φρεσκάδα, απόρροια του ισχνού πια rotation της. Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη όταν ο Γκρίφιν χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ και τεχνική ποινή για να φτάσει στο όριο πριν την αποβολή. Οι «κυανόλευκοι» βρέθηκαν και στο +10 και στο τέλος της περιόδου είχαν τον πρώτο λόγο για τη νίκη (69-62).

 

 

Η ομάδα του Κώστα Μέξα είχε την ψυχολογία με το μέρος της και πέντε λεπτά πριν το τέλος, συνέχισε να ορίζει τη μοίρα του αγώνα (79-68) και στο 37', όλα έδειχναν να έχουν κριθεί αφού οι γηπεδούχοι ήταν πια στο +14 (84-70). Η ΑΕΚ δεν είχε τις δυνάμεις για να κυνηγήσει την ανατροπή και έτσι ο Ηρακλής έφτασε στην πρώτη εντός έδρας νίκη του στη φετινή Basket League.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Γάιος Σκορδίλης έκανε εμφάνιση καριέρας αφού έμοιαζε να παίζει χωρίς αντίπαλο. Τελείωσε το ματς με 21 πόντους και αριθμούς για όσκαρ. 10/12 δίποντα, πέντε ριμπάουντ όλα στην επίθεση, τρεις ασίστ, τρία κλεψίματα και τρεις τάπες!

 

 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η πιο κραυγαλέα διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ήταν στα ριμπάουντ. Ο Ηρακλής με μεγαλύτερο μέγεθος και περισσότερες επιλογές κυριάρχησε σε αυτόν τον τομέα έχοντας 40 ριμπάουντ έναντι 24 της ΑΕΚ. Εντυπωσιακή ήταν και η επίδοση του 72,5% με το οποίο εκτέλεσαν οι γηπεδούχοι στα δίποντα.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ