21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Ζωντανός» για παραμονή ο Κολοσσός

Ο Κολοσσός Ρόδου ήταν ανώτερος από το Ρέθυμνο και νίκησε 74-63, μένοντας «ζωντανός» στο κυνήγι της παραμονής στην Basket League.

Το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη έχει πλέον ρεκόρ 2-7 και εκκρεμεί η αναμέτρησή του με τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα συγκατοικούν πλέον και με τους Κρητικούς, με τις δύο ομάδες να αναμένεται να παλέψουν για να παίξουν και του χρόνου στην κορυφαία κατηγορία.

Από το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης οι Ροδίτες φάνηκαν πιο έτοιμοι για να πάρουν τη νίκη. Παίζοντας πολύ καλή άμυνα δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να σκοράρουν πολύ και προηγήθηκαν 18-11.

Ακριβώς ίδια ήταν η εικόνα και στη δεύτερη περίοδο που αυτή τη φορά το σκορ ήταν 18-10 και οι γηπεδούχοι πήγαν στο ημίχρονο με μία πολύ σημαντική διαφορά 15 πόντων (36-21) που τους είχε δώσει σημαντικό προβάδισμα νίκης.

Παρόμοια ήταν η εξέλιξη και στο τρίτο δεκάλεπτο με τον Κολοσσό να σκοράρει 23 πόντους, αλλά δέχτηκε είκοσι και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 59-41.

Όλα είχαν κριθεί και στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα οι Κρητικοί προσπάθησαν απλώς να μαζέψουν τη διαφορά για τον αγώνα του δευτέρου γύρου που θα γίνει στην έδρα τους και για να μην υστερούν σίγουρα σε πιθανή ισοβαθμία. Αυτό οι παίκτες του Βαγγέλη Ζιάγκου το πέτυχαν σε μεγάλο βαθμό και το τελικό 74-63 δεν είναι καταδικαστικό.

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ: Ο Στίβι Μπράουνι και ο Τζέιβον Μπράουν ήταν οι άνθρωποι που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας της Ρόδου. Αμφότεροι σημείωσαν από 14 πόντους, ενώ σημαντική ήταν και η προσφορά του Στέρλινγκ Γκιμπς με 13. Για τους ηττημένους ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ ήταν εντυπωσιακός με 21 πόντους, αλλά απελπιστικά μόνος.

 ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ευστοχία στα τρίποντα ήταν πολύ σημαντική για τον Κολοσσό ο οποίος είχε 10/24 έξω από τη γραμμή των 6,75μ., με το Ρέθυμνο να σουτάρει μόλις με 24% (6/25). Ισορροπημένα τα ριμπάουντ (36-34), με τους γηπεδούχους να δίνουν 13 ασίστ για 15 λάθη, ενώ έντεκα τελικές πάσες για οκτώ λάθη ήταν η αναλογία των ηττημένων.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ