24.2 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Ζωντανή στο θρίλερ η Ζαλγκίρις

Με τρίποντο καταιγισμό στην τελευταία περίοδο και καθοριστικούς στο φινάλε τους Πάνγκος (κυρίως) και  Ουλανόβας  η Ζαλγκίρις μπήκε με το δεξί στην Ευρωλίγκα επικρατώντας στο Κάουνας του Ερυθρού Αστέρα 78-76

Οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά με έξι πόντους (59-53) στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου, αλλά κάπου εκεί οι γηπεδούχοι έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, δέχτηκαν μόλις τρεις πόντους στα επόμενα πέντε λεπτά και με ένα σερί 16-3 γύρισαν το παιχνίδι (69-62 στο 35').

Εκεί ήταν ο Πέρο Αντιτς που κράτησε τον Ερυθρό Αστέρα με δύο τρίποντα, μειώνοντας ακόμα και στον πόντο (74-73 στο 1'15'') αλλά ο Πάνγκος και ο Ουλανόβας έδωσαν στην Ζαλγκίρις μια διαφορά ασφαλείας (78-73). 

Ο Μίρκο Μπιέλιτσα ήταν αυτός που πήρε τη σκυτάλη στα τρίποντα από τον Αντιτς, μειώνοντας σε 78-76 στα 15 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, αλλά το τελευταίο τρίποντο του Ρότσεστι βρήκε σίδερο και η καρδιά των φίλων της Ζαλγκίρις πήγε στη θέση της. 

 Οι Σέρβοι, που λίγο έλειψε να "εκτελέσουν" την Ζαλγκίρις από τα 6.75 (είχαν 10/27 τρίποντα), στο τελευταίο σουτ από την περιφέρεια για τη νίκη είδαν να το παίρνει ο Αμερικανός Τέιλορ Ρότσεστι που είχε 0/2 και όχι ο Μπιέλιτσα που είχε το μομέντουμ και μαζί με τον Αντιτς συνέθεσαν ένα εκπληκτικό δίδυμο (18 και 17 πόντοι αντίστοιχα).

Ετσι οι Λιθουανοί χαμογέλασαν τελευταίοι, με ήρωα τον Κέβιν Πάνγκος που σημείωσε τους 10 από τους 14 πόντους του στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Ερυθρός Αστέρας που είχε προηγηθεί και στο πρώτο ημίχρονο  24-20 χάρις στα τρίποντα του Μιλάκνις και του Φελντέιν με τους γηπεδούχους να κάνουν πολλά λάθη αλλά να κρατάνε το προβάδισμα στο ημίχρονο (43-40).

Ομως οι παίκτες των γηπεδούχων συνέχισαν τα λάθη που δεν τους επέτρεπαν να βρουν ρυθμό και να περάσουν μπροστά. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Ερυθρός Αστέρας και πήρε αυτός το προβάδισμα φτανοντας μέχρι και στο +6 (59-53 στο 31').

Εκεί ο Πάνγκος ανέλαβε δράση με δύο μεγάλα τρίποντα και ένα καλάθι ξανάδωσε προβάδισμα στους Λιθουανούς (61-59 στο 33') οι οποίοι το κράτησαν μέχρι το τέλος με τον Ουλανόβας να είναι ψύχραιμος στις βολές, αλλά στο φινάλε να φλερτάρει με τον τίτλο του μοιραίου. 

Οταν έχασε τη μπάλα σε μια δύσκολη φάση (αποφάσισαν με βάση το instant replay ο πρώτος διαιτητής του αγώνα ο Ηλίας Κορομηλάς μαζί με την γερμανίδα ρέφερι Αν Πάνθερ) και οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να κλέψουν το ματς αλλά αστόχησε ο Ρότσεστι. 

Παίκτης κλειδί: Ο Κέβιν Πάνγκο την κρίσιμη στιγμή πήρε από το χέρι την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και την οδήγησε εκ του ασφαλούς με 14 πόντους και 3 ασίστ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Ουλαβόβας (11π., 6 ριμπ.)

Με τη γλώσσα των αριθμών: Τα εννέα περισσότερο ριμπάουντ της Ζαλγκίρις και το σχεδόν απόλυτο ποσοστό των γηπεδούχων στις βολές (17/18) έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

 

 Τα δεκάλεπτα: 15-13, 43-40, 53-57, 78-76.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

Περισσότερα σε λίγο...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ