29.7 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Ζωντανή στην παράταση!

Η Νταρουσάφακα επέστρεψε από διαφορά 14 πόντων εις βάρος κι αφού χρειάστηκε να παίξει παράταση, νίκησε εν τέλει την αδιάφορη, αλλά μαχητική Μπάμπεργκ με 99-97 και αν νικήσει την άλλη εβδομάδα τον Ερυθρό Αστέρα στην Κωνσταντινούπολη, θα περάσει ως όγδοη στα πλέι οφ. Μεγάλο παιχνίδι από τον Νίκο Ζήση, που είχε 11 πόντους και 11 ασίστ, ο Μίλερ έχασε τρίποντο στο φινάλε για να δώσει τη νίκη στη γερμανική ομάδα!

Η Μπάμπεργκ παίζοντας χωρίς άγχος και βάζοντας όλα τα σουτ στο πρώτο ημίχρονο, έριξε στο καναβάτσο την Νταρουσάφακα, η οποία αντιθέτως δεν μπορούσε να βάλει σουτ με τίποτα. Η διαφορά στο 22' ανέβηκε στους 14 πόντους (49-35) και κάπου εκεί η Νταρουσάφακα άρχισε να αντιδρά. Βελτίωσε την άμυνα, ο Μέρμαν έκανε σπουδαία δουλειά μέσα στις ρακέτες σκοράροντας και μαζεύοντας ριμπάουντ και καθώς οι Ουαναμέικερ και Κλάιμπερν πήραν μπροστά, το παιχνίδι γύρισε. Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου η Νταρουσάφακα πέρασε μπροστά με 60-58 και το παιχνίδι έγινε... θρίλερ.

Η Μπάμπεργκ δεν το έβαλε κάτω. Με τον Νίκο Ζήση να οργανώνει και να σκοράρει, τον Μίλερ να συνδέεται επίσης με το αντίπαλο καλάθι και τον Τάις να κάνει σπουδαία δουλειά μέσα στις ρακέτες, η γερμανική ομάδα ξαναπήρε το προβάδισμα και στο 39' ήταν μπροστά με 84-79. Δεν ξανασκόραρε όμως και ο Χαραγκόντι με τρίποντο 24'' πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας ισοφάρισε (84-84). Ο Μίλερ στη συνέχεια αστόχησε στο σουτ της νίκης και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Εκεί το θρίλερ συνεχίστηκε. Η Νταρουσάφακα, με τους Ουαναμέικερ και Κλάιμπερν να οργιάζουν κατάφερε να προηγηθεί με 99-96 ένα λεπτό πριν από τη λήξη, ωστόσο έδωσε το δικαίωμα στον Ζήση να σουτάρει τρίποντο για τη ισοφάριση 24'' πριν από το φινάλε. Αυτός αστόχησε, ο Ουαναμέικερ κέρδισε φάουλ στη συνέχεια, αλλά αντί να τελειώσει το παιχνίδι έχασε και τις δύο βολές 7'' πριν από το τέλος! Ο Μίλερ πήγε στη συνέχεια στις βολές, έχασε τη δεύτερη, η Νταρουσάφακα πήγε να αυτοκτονήσει ξανά, αφού έχασε το αμυντικό ριμπάουντ, αλλά το τελευταίο τρίποντο του Μίλερ ήταν άστοχο! Η Νταρουσάφακα με τα πολλά νίκησε.

Γαλλικό κλειδί: Μπορεί οι Ουαναμέικερ και Κλάιμπερν να έκαναν... παπάδες από κάποια στιγμή και μετά, όμως ο παίκτης-κλειδί της Νταρουσάφακα ήταν ο Αντριέν Μέρμαν. Ήταν ο πρωταγωνιστής στο διάστημα της ανατροπής του -14 κι αν δεν υπήρχε αυτός να ανανεώσει ένα σωρό επιθέσεις στη ρακέτα της Μπάμπεργκ, μπορεί το παιχνίδι να μη γύριζε ποτέ.

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ