17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ζωντανή η Ούνικς του Πρίφτη, «καθάρισαν» Νταρουσάφακα και «Λόκο» (vids)

Σε τρίτο ματς έστειλε η Ούνικς Καζάν τη σειρά με την Μπάγερν Μονάχου για τους «8» του Eurocup, με την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη να κάνει την ολική επαναφορά στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ Νταρουσάφακα και Λοκομοτίβ Κουμπάν πέρασε... μέσω Μαυροβουνίου και Καναρίων Νήσων αντίστοιχα στα ημιτελικά.

Μία απολαυστική στο δεύτερο ημίχρονο Ούνικς Καζάν, βρήκε τις λύσεις για να κερδίσει την καλά στημένη νωρίτερα Μπάγερν Μονάχου και να στείλει τη μεταξύ τους σειρά πίσω στη Βαυαρία για τρίτο και καθοριστικό παιχνίδι, με 80-73. Στο ημίχρονο, το σκορ βρισκόταν στο 30-40, με τους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς να έχουν «εκμηδενίσει» κάθε «όπλο» των αντιπάλων τους, αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική, με τον Κίνο Κολόμ να... κόβει και να ράβει στις δύο πλευρές του παρκέ (15 π., 6 ρ., 3 ασ.) και τρεις ακόμη από το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων, από τους οποίους ο πρώην «πράσινος» Στεφάν Λάσμε είχε 12 πόντους με επτά ριμπάουντ. Ο... φοβερός και τρομερός Ντέβιν Μπούκερ, με 29 πόντους και έξι ριμπάουντ, δεν ήταν αρκετός για τους Κυπελλούχους Γερμανίας.

Με τον Εβγκένι Βορόνοφ να... παίρνει πάνω του το παιχνίδι και να πραγματοποιεί ίσως τη μεγαλύτερη εμφάνιση της καριέρας του (22 π., 5/6 δ., 2/4 τρ., 8 ρ., 2 ασ., 3 κλ.), η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης κατάφερε επίσης να φτάσει στο 1-1 με τη Ρέτζιο Εμίλια, χάρη στο 91-77. Η ρωσική ομάδα «καθάρισε» το ματς στο φινάλε, όταν η επίθεσή της είχε πάρει «φωτιά» και πέτυχε 27 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο, έχοντας νωρίτερα σημειώσει άλλους 29 στην τρίτη περίοδο για την ανατροπή του 35-39 του ημιχρόνου. Πρώτοι σκόρερ των Ιταλών, ήταν ο Μανουτσάρ Μαρκοϊσβίλι (13 π., 5 ασ.) και ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού, Τζούλιαν Ράιτ (13 π., 8 ρ.).

Στους «4» του Eurocup είναι, πλέον, η Νταρουσάφακα, η οποία πέρασε με 78-71 από τη Μοράτσα κι έκανε το 2-0 στη σειρά με την Μπουντούτσνοστ, περιμένοντας πια την Μπάγερν ή την Ούνικς. Το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ είχε εξαρχής τα ηνία, με το 26-39 του ημιχρόνου να δείχνει ήδη πως είχαν ξεκάθαρα το πάνω χέρι. Στη συνέχεια, διαχειρίστηκαν ιδανικά το προβάδισμά τους, με αποτέλεσμα να κερδίσουν την πρόκριση, έχοντας ως κορυφαίο με 22 πόντους, 8/14 σουτ, τρία ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ τον άλλοτε γκαρντ της ΑΕΚ, Σκότι Ουίλμπεκιν. Ο Κάιλ Γκίμπσον είχε 19 πόντους για τους Μαυροβουνίους.

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν έπιασε επίσης... από το λαιμό την Γκραν Κανάρια και με το «διπλό» της με 80-59 πέρασε επίσης στα ημιτελικά, όπου θα συναντήσει τον νικητή του ζευγαριού Ζενίτ-Ρέτζιο Εμίλια. Οι παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς έκαναν εξαιρετική δουλειά στην τρίτη περίοδο, ιδιαίτερα στην άμυνα, κι εκεί πήραν ένα προβάδισμα (44-56), το οποίο αποδείχθηκε πολύ ισχυρό για οποιαδήποτε προσπάθεια των Ισπανών να επιστρέψουν, με αποτέλεσμα στο τελευταίο τετράλεπτο ειδικά να παραδοθούν. Ο Ντμίτρι Κουλάγκιν ήταν ασταμάτητος με 32 πόντους (4/7 δ., 4/8 τρ., 12/12 β.) και τέσσερα ριμπάουντ, με τον Όντρει Μπάλβιν να έχει 12 πόντους με έξι ριμπάουντ στην αντίπερα όχθη.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής των προημιτελικών (οι σειρές κρίνονται στις δύο νίκες):

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Ρέτζιο Εμίλια 91-77 (η σειρά στο 1-1)
Ούνικς Καζάν-Μπάγερν Μονάχου 80-73 (η σειρά στο 1-1)
Μπούντουτσνοστ-Νταρουσάφακα 71-78 (η σειρά στο 0-2, πρόκριση για Νταρουσάφακα)
Γκραν Κανάρια-Λοκομοτίβ Κουμπάν 59-80 (η σειρά στο 0-2, πρόκριση για Λοκομοτίβ)

Οι ημιτελικές σειρές:

Λοκομοτίβ Κουμπάν-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης/Ρέτζιο Εμίλια
Νταρουσάφακα-Μπάγερν Μονάχου/Ούνικς Καζάν



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ