24.2 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

«Ζωντανή» δια περιπάτου η Μπασκόνια (vids)

Η Μπασκόνια διατήρησε τις, λιγοστές έστω, ελπίδες της για να προκριθεί στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, κάνοντας το αυτονόητο δηλαδή νικώντας την ουραγό και σχεδόν διαλυμένη Χίμκι στη Μόσχα με σκορ 89-67. Για τους Βάσκους αυτή ήταν η 12η νίκη, απέχουν βέβαια ακόμα από την οκτάδα, αλλά η απόσταση θεωρητικά μπορεί να καλυφθεί.

Η Μπασκόνια θέλησε να πάρει από την αρχή ρόλο αφεντικού στον αγώνα και το κατάφερε χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Με πολύ περισσότερες λύσεις και το δίδυμο Πολονάρα και Φαλ να μην έχει αντίπαλο, προηγήθηκε με 24-14 στο δεκάλεπτο και το μόνο που την προβλημάτιζε ήταν ο Σβεντ που έκανε... τα δικά του.

Ο ηγέτης της Χίμκι την έφερε στο 36-35, αλλά οι Βάσκοι πάτησαν και πάλι το γκάζι μέχρι το 37-47 του ημιχρόνου, στο οποίο ήδη ο Σβεντ είχε 16 πόντους και 5 ασίστ.

Ο πλουραλισμός έκανε τη διαφορά και στην τρίτη περίοδο, αφού η Μπασκόνια βρήκε.. νέους ήρωες, τους Πίτερς, Στενεκέρσκις και Ντράγκιτς, συντηρούσε με άνεση τη διαφορά σε διψήφια τιμή, έκλεισε το δεκάλεπτο στο 57-71 και δεν άφηνε και ιδιαίτερα περιθώρια αμφισβήτησης της κυριαρχίας της.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ηταν πολλοί οι τομείς συντριπτικής υπεροχής της Μπασκόνια, με ενδεικτικούς αυτούς των ριμπάουντ που είχε διπλα, 48-24 (!) και των ασίστ με... σχεδόν διπλές, 28-15!

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ