25.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Ζυγίζουν» το ρίσκο στο ΝΒΑ

Μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής τους βρίσκονται στο ΝΒΑ, όπως εξήγησε ο Άνταμ Σίλβερ.

Το φετινό πρωτάθλημα διακόπηκε προ διμήνου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και παραμένει άγνωστο πότε και πώς θα επαναρχίσει. Ο κομισάριος του «μαγικού κόσμου» είχε τηλεδιάσκεψη με την Ένωση Παικτών ΝΒΑ, προεξέχοντος του προέδρου Κρις Πολ, και συζήτησαν για την «επόμενη ημέρα». Ο 58άχρονος αξιωματούχος ενημέρωσε τα μέλη της ΝΒΡΑ πως θα χρειαστεί να υποβληθούν σε τεστ για τον ιό COVID-19 (υπολογίζεται να χρειαστούν, για να καλύψουν τις ανάγκες, περί τα 15.000) και εξέφρασε την προτίμησή του όλοι οι αγώνες να γίνουν σε ένα ή δύο μέρη, καθώς έτσι θα είναι πιο εύκολο να διατηρηθούν όλοι ασφαλείς.

«Θα είναι δύσκολο. Θα είναι δύσκολο για πολύ καιρό. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί. Θα έρθουν δύσκολες επιλογές. Κανένας δεν θα συμφωνήσει σε όλα. Έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα, διανύουμε την πιο μεγάλη πρόκληση της ζωής μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άνταμ Σίλβερ.

Η εκτελεστική διευθύντρια της NBPA, Μισέλ Ρόμπερτς, τόνισε από την πλευρά της: «Υπήρχε ανησυχία από την πρώτη στιγμή για το σχέδιο της απομόνωσης σε ένα μέρος. Θα υπάρχουν φρουροί γύρω από το ξενοδοχείο; Εμένα μου μοιάζει σαν φυλακή. Οι παίκτες σκέφτονται το εξής: δεν ξέρουμε εάν αξίζει τον κόπο να φύγουμε από τα σπίτια μας για τόσο καιρό. Μπορούμε να το κάνουμε, αλλά τι θα συμβεί εάν ένα, δύο ή δέκα παίκτες βρεθούν "θετικοί" στο τεστ για τον κορονοϊό μετά τις 28 ημέρες απομόνωσης; Θα το κλείσουμε; Θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να δουλέψουμε, να παίξουμε και να ζήσουμε μαζί με τον κόσμο που έχει νοσήσει. Τα ερωτήματα εξελίχθηκαν από το "εάν θα παίξουμε ξανά" σε "εάν παίξουμε, ποιο ρίσκο θα χρειαστεί να πάρουμε"».

«Δεν υπάρχει λόγος να προσθέσουμε ρίσκο με μετακινήσεις από πόλη σε πόλη, αφού δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι στις εξέδρες. Πιστεύουμε πως θα είναι πιο ασφαλές να μεταβούμε σε μία ή δύο τοποθεσίες, ώστε να ξεκινήσουμε από εκεί», επέμεινε ο κομισάριος του ΝΒΑ, ο οποίος πρόσθεσε πως επιθυμία τους είναι να ολοκληρωθεί η φετινή αγωνιστική περίοδος με σειρά τελικών στις τέσσερις νίκες, αν και υπάρχουν σκέψεις και για τουρνουά, προκειμένου να μικρύνει η σεζόν. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η επόμενη αγωνιστική περίοδος μπορεί να ξεκινήσει και το Δεκέμβριο, ανεξάρτητα από το πότε θα τελειώσει η φετινή, ενώ θα χρειαστούν νέες συμφωνίες, αφού οι υπάρχουσες δεν είχαν πρόβλεψη για πανδημία.

«Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο ή ένα κοκτέιλ φαρμάκων που θα προστατεύσει τους ανθρώπους από τον ιό θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση συλλογικά. Το θέμα, όμως, όμως πόσο ρίσκο είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε», κατέληξε ο ισχυρός άνδρας του «μαγικού κόσμου». Η προετοιμασία των ομάδων, πριν από τη συνέχιση της σεζόν 2019-2020 (όποτε κι όπως αποφασιστεί να γίνει), υπολογίζεται να είναι διάρκειας τουλάχιστον τριών εβδομάδων, ενώ εάν παίκτης βρεθεί «θετικός» τότε θα μπει σε καραντίνα, όχι όμως και η υπόλοιπη ομάδα, σύμφωνα με τις καινούριες προτάσεις της διοργανώτριας αρχής. Οι παίκτες, πάντως, εμφανίστηκαν σε πρώτη φάση επιφυλακτικοί.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ