18.4 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ζούμπος στο basketa : «Το όνειρο της ανόδου έγινε πραγματικότητα» (pics)

Ο Απόλλωνας επέστρεψε στην Basket League, με την Πάτρα να καυχιέται πλέον πως μαζί με τον Προμηθέα θα διαθέτει δυο ομάδες στην μεγάλη κατηγορία τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν στην πορεία πρωταθλητισμού που έκαναν οι «μελανόλευκοι» ήταν ο Φώτης Ζούμπος, ο οποίος συμπλήρωσε μια μαγική τριετία στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, όπου και ωρίμασε μπασκετικά, έχοντας μάλιστα την φετινή σεζόν 11,8 πόντους, 3,8 ριμπάουντ, 3,1 ασίστ και 40,9% στο τρίποντο, βγάζοντας ηγετικές προδιαγραφές.

Ο 28χρονος γκαρντ μίλησε στο basketa.gr μετά την επιτυχία του Απόλλωνα να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α2, αναφέρθηκε στην επιτυχία, στο πόσο ο ίδιος νιώθε ασφάλεια και μέλος της ομάδας, και ότι θα ήθελε να συνεχίσει μαζί της και στην μεγάλη κατηγορία.

Νίκη, διαφορά και άνοδος, ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα : «Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το πιστεύαμε από την αρχή της χρονιάς και ήρθε μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα».

Από το ξεκίνημα της χρονιάς δείξατε σοβαρότητα και με στόχο τον πρωταθλητισμό. Τι σημαίνει για τον Απόλλωνα η επάνοδος και αν και απουσίασε ο κόσμος από τις κερκίδες πόσο σας βοήθησε  : «Η αλήθεια είναι ότι είμαστε ένα σύνολο με φιλοδοξίες. Η ομάδα είχε βάλει τις βάσεις από τα προηγούμενα χρόνια και ως όλοι μαζί είχαμε μεγάλη κίνητρο και το δείξαμε μέσα στο παρκέ. Ο κόσμος μας έλειψε πάρα πολύ, όμως μας στήριζε με τον δικό του τρόπο, ήταν πάντα δίπλα μας. Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι ο κόσμος της ομάδας και θέλω να τον ευχαριστήσω».

Η έλευση του Νίκου Βετούλα έφερε νέο άνεμο στην ομάδα. Πόσο σημαντική την θεωρείς και ποιό ήταν το μυστικό της επιτυχίας, και πως πανηγυρίστηκε η επιτυχία : «Ο coach και όλο το προπονητικό επιτελείο μας έκαναν ομάδα, παίζαμε ο ένας για τον άλλο, μας στήριζαν ακόμα και στις κακές μας ημέρες, και πήραν τον καλύτερο από κάθε παίκτη ξεχωριστά. Επίσης μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας έχουν ο γυμναστής μας ο Δημήτρης Κοτσίρης, οι φυσικοθεραπευτές μας Άγγελος Μασούρας, Χριστίνα Καλυβιώτη και ο φροντιστής μας ο Τίμος».

Συμπλήρωσες τρία εκπληκτικά χρόνια στην Πάτρα όπου αναδείχθηκες σε έναν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών. Πόσο δέθηκες με τον Απόλλωνα και αν θα ήθελες να τον ακολουθήσεις στην Α1 και να επιστρέψεις στην Basket League : «Όταν είχε έρθει στην ομάδα δεν πίστευα ότι θα μείνω τρεις χρονιές και ότι θα κατακτούσαμε το πρωτάθλημα. Έχω δεθεί με την ομάδα, νιώθω ασφάλεια και είμαι πολύ χαρούμενος που οι στόχοι και οι φιλοδοξίες μου συμβαδίζουν με τον Απόλλωνα. Περνάω πολύ ωραία και μακάρι να πάνε όλα καλά και να είμαστε και του χρόνου μαζί».

Πως βίωσες αυτή τη μεγάλη σεζόν, με την καραντίνα : «Ήταν μια περίεργη χρονιά λόγω της μεγάλης διακοπής. Όταν γυρίσαμε έπρεπε να κάνουμε σωστή διαχείριση γιατί παίζαμε συνεχόμενα παιχνίδια Τετάρτη  - Σάββατο, κάτι που δεν είμαστε συνηθισμένοι να κάνουμε, ειδικά μετά από τέτοια διακοπή. Υπήρξε μεγάλη κούραση, και πολλοί τραυματισμού, και ευτυχώς για εμάς πήγαν όλα καλά».

Η Πάτρα πλέον έχει δύο ομάδες στην Α1. Τι σημαίνει αυτό για την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας : «Η Πάτρα είναι μια μπασκετική πόλη. Πλέον θα υπάρχουν δύο ομάδες στην Α1. Είναι κάτι που θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη στον χώρο του μπάσκετ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ