33.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ζοφρέ Λοβέρν στο Basketa: «Κέρδισα την ομάδα που… υποστήριζα μικρός»

Ο Ζοφρέ Λοβέρν ήταν μεταξύ των πρωταγωνιστών στο θρίαμβο της Φενέρ στο ΟΑΚΑ και μίλησε στο Basketa.gr για το νέο μεγάλο «διπλό» της τουρκικής ομάδας και την απόφασή του να γυρίσει στην Ευρώπη και να αφήσει το συμβόλαιο με τους Σπερς, ενώ αποκάλυψε τα... «πράσινα» αισθήματα που είχε μικρός, ενθουσιασμένος για την πρώτη φορά, που έπαιζε αντίπαλος με τον Παναθηναϊκό.

Η Φενέρμπαχτσε μοιάζει με μία... μηχανή παραγωγής νικών, έχοντας καταφέρει μέχρι τώρα να μετρήσει πέντε εκτός έδρας και, μαζί, μόλις μία ήττα σε σύνολο 11 αγώνων στην Ευρωλίγκα. Το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μοιάζει ικανό να φέρει την κούπα πίσω στην Πόλη και πώς να μην το πιστεύει, όταν έχει μεταξύ άλλων, παίκτες που αποτελούν κομμάτι του rotation και, ίσως, όχι πολλές φορές πρώτα «βιολιά», που μπορούν όμως άνετα να κάνουν τη διαφορά.

Ένα εξ αυτών είναι και ο Ζοφρέ Λοβέρν. Ο Γάλλος σέντερ, άφησε το ΝΒΑ το περασμένο καλοκαίρι, για να κάνει ακόμη πιο ισχυρή την φροντ λάιν της τουρκικής ομάδας, δημιουργώντας ένα δύσκολα αντιμετωπίσιμο δίδυμο με τον Γιαν Βέσελι. Οι «πράσινοι»... το ένιωσαν αυτό, ειδικά από τον άλλοτε «άσο» των Νάγκετς, Θάντερ, Μπουλς και Σπερς μεταξύ άλλων, που έχει όντως καταστήσει, στην επιστροφή του στην Ευρώπη τρία χρόνια μετά, ακόμη πιο ποιοτική την Φενέρ, έχοντας στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ 16 πόντους, με 4/9 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 4/4 βολές, τρία ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Ήταν, αναμφισβήτητα, ένα από τα «κλειδιά» στο «διπλό» των πρωταθλητών Τουρκίας.

Ο Ζοφρέ Λοβέρν μίλησε στο Basketa.gr για το πώς καταφέρνει η Φενέρ να παίρνει αυτά τα τόσο υψηλής δυσκολίας εκτός έδρας ματς, πείθοντας με την εικόνα της, ότι μπορεί να πρώτη κόψει το «νήμα» στο φινάλε της χρονιάς. Ο 27χρονος «άσος» αναφέρθηκε στους λόγους, για τους οποίους γύρισε στην Ευρώπη, με πρώτο και πιο σημαντικό την κατάκτηση της Ευρωλίγκα, ενώ δε δίστασε να αποκαλύψει το ότι ήταν... οπαδός του Παναθηναϊκού και της Παρτιζάν, όταν έκανε τα πρώτα του μπασκετικά «βήματα», δηλώνοντας τον ενθουσιασμό του για το γεγονός, ότι για πρώτη φορά είχε αντίπαλο στην καριέρα του το «τριφύλλι». Στο τέλος, έκανε το δικό του σχόλιο για το κεφάλαιο της Εθνικής Γαλλίας, που θα βρίσκεται στο Μουντομπάσκετ της Κίνας.

Ζοφρέ, πήρατε άλλη μια μεγάλη εκτός έδρας. Τι κάνατε σωστά, για να πάρετε αυτό το «διπλό» σε μια πολύ δύσκολη έδρα;

Είναι σίγουρα μια μεγάλη νίκη, γιατί έχουν πολλούς οπαδούς, που κάνουν εξαιρετική ατμόσφαιρα, ενώ έχουν και μια πολύ καλή ομάδα. Είναι, επομένως, πολύ σημαντικό να κερδίζεις εδώ και είμαστε ευχαριστημένοι, για να συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά στη διοργάνωση.

Πώς εξηγείς αυτές τις πέντε εκτός έδρας νίκες και τη μόνο μία ήττα, έως τώρα; Θεωρείς πως είναι θέμα νοοτροπίας νικητή;

Πιστεύω, ότι για ακόμη μία φορά, όπως συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια στην Φενέρμπαχτσε, υπάρχουν τα πάντα για κερδίζει αυτή η ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, δεν είναι εύκολο να κερδίζεις με τόσες καλές ομάδες στην Ευρωλίγκα και είναι σπουδαίο, που έχουμε καταφέρει να κάνουμε τη διαφορά έως τώρα.

Είδαμε στο ματς αυτό και σε αυτό το γήπεδο, να καταφέρνετε να δεχθείτε το πολύ μέχρι σερί 5-0 από τον Παναθηναϊκό. Πώς εξηγείς την εντυπωσιακή ετοιμότητά σας σε κάθε κατάσταση;

Είχαμε προετοιμάσει καλά το παιχνίδι, όπως συνηθίζουμε, άλλωστε, να προετοιμάζουμε κάθε παιχνίδι σε τόσο υψηλό βαθμό. Πέραν αυτού, ήταν ένα ιδιαίτερο ματς για τον κόουτς και, οπωσδήποτε, για εμάς τους παίκτες, καθώς παίζαμε με ένα σκληρό αντίπαλο, πολύ δύσκολο να τον κερδίσεις εδώ. Μια νίκη εδώ, μας δίνει ξεκάθαρο πλεονέκτημα έναντι άλλων ομάδων και η πολύ καλή προετοιμασία του αγώνα, μας έφερε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Πώς είναι να προετοιμάζεις παιχνίδια και, γενικά, να προπονείσαι στις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς;

Υπάρχουν πάρα πολλές λεπτομέρειες, οι οποίες είναι σημαντικές. Εκτός από αυτό, έχει το δικό του τρόπο να προετοιμάζει τα παιχνίδια εδώ και πολλά χρόνια. Είναι, σίγουρα, ο τρόπος ο πιο αποδοτικός στην Ευρώπη, όταν τον βλέπεις να έχει κερδίσει όλους αυτούς τους τίτλους. Μαθαίνουμε πολλά δίπλα του και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την κατάσταση στην Φενέρμπαχτσε.

Ήσουν στο ΝΒΑ αρκετά χρόνια, αλλά αποφάσισες να γυρίσεις στην Ευρώπη. Τι σε ώθησε σε αυτή την επιλογή;

Είχα άλλον έναν χρόνο στο συμβόλαιό μου με το Σαν Αντόνιο, αλλά αποφάσισα να έρθω εδώ, γιατί ήξερα πως αργά ή γρήγορα θα γύριζα στην Ευρώπη. Εγώ είχα δύο όνειρα, να παίξω στο ΝΒΑ και να κερδίσω την Ευρωλίγκα, οπότε ήξερα πως θα γυρίσω, για να κερδίσω την Ευρωλίγκα. Όταν, λοιπόν, μου ήρθε η πρόταση της Φενέρμπαχτσε, αποφάσισα ασφαλώς να τη δεχθώ.

Έδωσες πολλές «μάχες» σήμερα με τους ψηλούς του Παναθηναϊκού. Ποιο είναι το σχόλιο σου πάνω στην προσωπική σου απόδοση;

Θεωρώ πως τα πήγα καλά, αλλά το σημαντικό για μένα είναι η νίκη, που πήραμε. Ήταν μεγάλη μου χαρά να παίξω εδώ, αν σκεφτείς πως, ειδικά την εποχή που βρισκόταν ο κόουτς εδώ, στην Αθήνα, ήμουν φαν του Παναθηναϊκού, οπότε ήταν διαφορετικό συναίσθημα να παίξω εδώ για πρώτη φορά, εναντίον του.

Ήσουν φαν του Παναθηναϊκού;

Ναι, όταν ήμουν μικρός, ήμουν φαν της Παρτιζάν και του Παναθηναϊκού.

Όχι κάποιας γαλλικής ομάδας;

Ε, ποια γαλλική ομάδα (γέλια); Δεν υπήρχε γαλλική ομάδα, που να παίζει σε τόσο υψηλό επίπεδο συνεχόμενα. Επιπλέον, μου άρεσαν πολύ η Ελλάδα και οι οπαδοί της. Ήταν, λοιπόν, πολύ ωραίο να παίζω εδώ ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού.

Θα ήθελες να κάνεις ένα σχόλιο για την πρόκριση της Εθνικής Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, κάτι που έγινε πριν από λίγες μέρες;

Συγχαρητήρια. Αυτό μόνο.

Θα είσαι διαθέσιμος το καλοκαίρι για αυτήν;

Δεν ξέρω ακόμη. Θα δούμε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ