19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ζορίστηκε αλλά επιβίωσε στα Κανάρια η Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης τα βρήκε... σκούρα στην έδρα της Γκραν Κανάρια, αλλά στο φινάλε κατάφερε να φύγει νικήτρια με 75-67.

Η «Βασίλισσα» με αυτό το ροζ φύλλο αγώνα ανέβασε το ρεκόρ της σε 14-3 και παραμένει στη δεύτερη θέση πίσω από την πρωτοπόρο Φενέρμπαχτσε. Στον αντίποδα οι ηττημένοι έχουν πλέον 6-11 και αρχίσουν να μένουν αρκετά πίσω από την οκτάδα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και βγάζοντας τους Μαδριλένους από το ρυθμό τους κατάφεραν να έχουν συνεχώς το προβάδισμα και στο τέλος του πρώτου κομματιού του αγώνα ήταν μπροστά με επτά πόντους (34-27).

Μέχρι το 28' το σύνολο του Βίκτορ Γκαρσία είχαν άνετα την πρωτοπορία και μάλιστα ανέβασε τη διαφορά μέχρι και τους δέκα πόντους (48-38), όμως η αντίδραση από τους παίκτες του Πάμπλο Λάσο ήταν άμεση και μείωσαν 51-49, ενώ στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 56-52.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο πάντως η Ρεάλ Μαδρίτης απέδειξε την ποιότητά της και την εμπειρία της και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα, βρίσκοντας μεγάλα σουτ από την περιφέρεια, την ώρα που είχαν απαγορέψει στους γηπεδούχους να σκοράρουν με την άνεση που το έκαναν στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης. Κάπως έτσι το τελικό 75-67 κρίνεται απολύτως φυσιολογικό.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο Σέρχιο Γιουλ ήταν μεν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές με 16 πόντους, αλλά ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν άλλος. Ο λόγος για τον Ρούντι Φερνάντεθ ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με έντεκα πόντους, αλλά δύο μεγάλα τρίποντα στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης που εν πολλοίς έκριναν το νικητή. Για τους ηττημένους δεν έπαιξε ο Ντι Τζέι Στρόμπερι, ενώ ξεχώρισε ο «γερόλυκος» Άλμπερτ Όλιβερ με δώδεκα πόντους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Γκραν Κανάρια έκανε είκοσι περισσότερες προσπάθειες, αλλά τελικά δεν ήταν αρκετές για να φτάσει στη νίκη. Είχε τραγικό ποσοστό με 26/72 σουτ, την ώρα που η Ρεάλ Μαδρίτης τελείωσε τον αγώνα με 26/52. Παράλληλα οι Μαδριλένοι είχαν το πολύ καλό ποσοστό στα τρίποντα (10/24, 41%), ενώ οι ηττημένοι μόλις 5/22.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ